Czekoladowe Tiramisu tra Vigne wymaga ok. 6 godzin od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 440 kalorii, 5G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka śmietany, ciasto czekoladowe, rum i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tra Vigne Fasola Szparagowa, Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, oraz Czekoladowe Tiramisu.
Instrukcje
1
Aby zrobić mus, połącz czekoladę i śmietanę w żaroodpornej misce i umieść w kuchence mikrofalowej i gotuj na dużym ogniu przez 45 sekund. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a mieszanina będzie gładka i błyszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
Do Szczotkowania I Smażenia
2
W dużej misce, ubić serek, mascarpone i mieszaniny czekolady z mikserem elektrycznym na średniej do średniej prędkości, aż miękki i kremowy. Wstrzymaj się od czasu do czasu, aby zeskrobać boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
Mascarpone
Posypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Takie Jak Sery Do Tacos
3
W innej misce, z czystymi ubij żółtka i cukier, aż staną się pieniste, około 30 sekund na wysokości. Za pomocą gumowej szpatułki lub drewnianej łyżki delikatnie złóż mieszankę jajeczną w mieszankę z serem czekoladowo-śmietankowym, aż do wymieszania. Przykryć mus i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do montażu tiramisu. (Należy mieć około 2 szklanki musu. Mus można przygotować z wyprzedzeniem, przykryć i schłodzić do 1 dnia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
Posypka W Kształcie Serca
Odmiany Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Do Szczotkowania I Smażenia
4
Aby zabaglione, przygotuj kąpiel z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
5
Połącz żółtka, rum, Marsala i 1/2 szklanki cukru w górnej części podwójnego kotła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Umieść nad (nie dotykając) ledwo gotującą się wodą w dolnej patelni i energicznie ubijaj lub ubijaj mikserem elektrycznym, aż mieszanina zacznie się spieniać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Ubijać w sposób ciągły, aż mieszanina potroi się w objętości i zgęstnieje, tworząc miękkie kopce po podniesieniu trzepaczki, około 7 minut. Natychmiast umieść górną część podwójnego kotła w łaźni z lodem, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Dodać pozostałe 2 łyżeczki cukru i nadal ubijać, aż krem utrzyma miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę do schłodzonego zabaglione. Przykryć i schłodzić przez kilka godzin przed złożeniem tiramisu. Powinieneś mieć około 2 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata Cytryna
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
11
Aby złożyć deser, w małej misce lub dzbanku, dodaj cukier do gorącego espresso. Dobrze wymieszać, aby rozpuścić cukier, a następnie dodać rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Miód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
12
Odciąć wierzch ciasta i zarezerwować do innego użycia (patrz Nota Szefa Kuchni).
13
Pokrój ciasto na pół poziomo. Ułóż warstwę ciasta, pokrój bok do góry, na dnie głębokiej miski 2 1/2-quart. Zwilżyć równomiernie odrobiną syropu do espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I Smażenia
14
Połówkę musu rozprowadzić na wierzchu, a następnie połówkę zabaglione rozprowadzić na wierzchu musu. Ułożyć drugą warstwę ciasta, ponownie pokroić bokiem, na musie. Dobrze zwilżyć syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
15
Pozostałą mus rozprowadzić na wierzchu równą warstwą, a następnie pozostałą zabaglione. Przykryć i przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub na noc przed podaniem. Obieraczką do warzyw pokrój loki czekolady, aby udekorować wierzch lub pył kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie Serca
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania