Czekoladowe Tiramisu Tra Vigne

Czekoladowe Tiramisu Tra Vigne
Czekoladowe Tiramisu tra Vigne wymaga ok. 6 godzin od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 440 kalorii, 5G białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Mieszanka śmietany, ciasto czekoladowe, rum i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 14%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Tra Vigne Fasola Szparagowa, Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, oraz Czekoladowe Tiramisu.

Instrukcje

1
Aby zrobić mus, połącz czekoladę i śmietanę w żaroodpornej misce i umieść w kuchence mikrofalowej i gotuj na dużym ogniu przez 45 sekund. Mieszaj, aż czekolada się rozpuści, a mieszanina będzie gładka i błyszcząca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
W dużej misce, ubić serek, mascarpone i mieszaniny czekolady z mikserem elektrycznym na średniej do średniej prędkości, aż miękki i kremowy. Wstrzymaj się od czasu do czasu, aby zeskrobać boki miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
MascarponeMascarpone
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
3
W innej misce, z czystymi ubij żółtka i cukier, aż staną się pieniste, około 30 sekund na wysokości. Za pomocą gumowej szpatułki lub drewnianej łyżki delikatnie złóż mieszankę jajeczną w mieszankę z serem czekoladowo-śmietankowym, aż do wymieszania. Przykryć mus i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do montażu tiramisu. (Należy mieć około 2 szklanki musu. Mus można przygotować z wyprzedzeniem, przykryć i schłodzić do 1 dnia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowegoOpakowania Serka śmietankowego O Temperaturze Pokojowej Plus 2 (8 Uncji) Opakowania Bitego Serka śmietankowego
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(Keebler)(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Aby zabaglione, przygotuj kąpiel z lodem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
5
Połącz żółtka, rum, Marsala i 1/2 szklanki cukru w górnej części podwójnego kotła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
6
Umieść nad (nie dotykając) ledwo gotującą się wodą w dolnej patelni i energicznie ubijaj lub ubijaj mikserem elektrycznym, aż mieszanina zacznie się spieniać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Ubijać w sposób ciągły, aż mieszanina potroi się w objętości i zgęstnieje, tworząc miękkie kopce po podniesieniu trzepaczki, około 7 minut. Natychmiast umieść górną część podwójnego kotła w łaźni z lodem, aby zatrzymać gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O1 (3,4 Uncji) Opakowanie Budyniu Błyskawicznego Czekoladowego JELL-O
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
8
Ostudzić, mieszając od czasu do czasu.
9
W małej misce, ubić 1/2 szklanki śmietany, aż zacznie się pienić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
10
Dodać pozostałe 2 łyżeczki cukru i nadal ubijać, aż krem utrzyma miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę do schłodzonego zabaglione. Przykryć i schłodzić przez kilka godzin przed złożeniem tiramisu. Powinieneś mieć około 2 filiżanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gumowata CytrynaGumowata Cytryna
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
11
Aby złożyć deser, w małej misce lub dzbanku, dodaj cukier do gorącego espresso. Dobrze wymieszać, aby rozpuścić cukier, a następnie dodać rum.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
12
Odciąć wierzch ciasta i zarezerwować do innego użycia (patrz Nota Szefa Kuchni).
13
Pokrój ciasto na pół poziomo. Ułóż warstwę ciasta, pokrój bok do góry, na dnie głębokiej miski 2 1/2-quart. Zwilżyć równomiernie odrobiną syropu do espresso.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
14
Połówkę musu rozprowadzić na wierzchu, a następnie połówkę zabaglione rozprowadzić na wierzchu musu. Ułożyć drugą warstwę ciasta, ponownie pokroić bokiem, na musie. Dobrze zwilżyć syropem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki1,5 Funta Rabarbaru Pokrojonego W Duże Kawałki
15
Pozostałą mus rozprowadzić na wierzchu równą warstwą, a następnie pozostałą zabaglione. Przykryć i przechowywać w lodówce przez kilka godzin lub na noc przed podaniem. Obieraczką do warzyw pokrój loki czekolady, aby udekorować wierzch lub pył kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka

Składniki

142Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka czekolada, pokrojona na kawałkisłodko-gorzka czekolada, pokrojona na kawałki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiserek śmietankowy, w temperaturze pokojowejserek śmietankowy, w temperaturze pokojowej596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciemny rumciemny rum2largesżółtka jaj w temperaturze pokojowejżółtka jaj w temperaturze pokojowej4largesżółtka jaj w temperaturze pokojowejżółtka jaj w temperaturze pokojowej2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże gorące espressoświeże gorące espresso1arkuszsklep kupił ciasto czekoladowesklep kupił ciasto czekoladowe596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)jasny lub ciemny rumjasny lub ciemny rum596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiWino MarsalaWino Marsala2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiser mascarpone w temperaturze pokojowejser mascarpone w temperaturze pokojowej28Orzechy dowolne (posiekane)słodko-gorzka lub półsłodka czekolada, lub 1 łyżka niesłodzonego kakao w proszku lub cukier pudersłodko-gorzka lub półsłodka czekolada, lub 1 łyżka niesłodzonego kakao w proszku lub cukier puder596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn