Czekoladowe Tiramisu
Czekoladowe Tiramisu może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 755 kalorii, 14g białka, oraz 50 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, ciężką śmietanę do ubijania, ladyfingers i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, Czekoladowe Tiramisu, oraz Czekoladowe Tiramisu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj espresso z cukrem w małej misce, aż cukier się rozpuści; odstaw na bok.
Połączyć 1 szklankę mascarpone, 2 łyżki cukru i wanilii w małej miseczce i ubijać, aby zmiksować; przykryć i schłodzić.
Umieść 1 łyżkę wody w małej misce.
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, 10-15 minut.
Pozostałość ubić, żółtka, 1/4 szklanki śmietany i 1/4 szklanki wody w średniej metalowej misce do wymieszania.
Placekwl nad dużym rondlem z wrzącą wodą (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody) i ubijaj stale, aż krem zgęstnieje i temperatura osiągnie 160° na natychmiastowym odczycie termometru, 3-4 minuty.
Usuń worek; dodaj mieszaninę żelatyny i trzepakuj aż dorozpuszczone, 15-20 sekund. Powrót bowlover wody, dodać czekoladę i trzepaczka untilnajbardziej stopiony, o 30 sekund.
Ustaw miskę w dużej misce z wodą z lodem idziskać, aż czekolada topi się i custardis cool, 5-6 minut.
Trzepaczka w pozostałymmascarpone. W innej średniej misce ubij pozostałe 3/4 szklanki schłodzonej śmietany do uzyskania pierwszych szczytów. Złożyć krem w kremie w 2 dodatkach, aby uzyskać mus czekoladowy.
Rozprowadzić 1/4 szklanki musu czekoladowego na dnie każdej z ośmiu filiżanek filiżanek lub ramekinów.Wsad ladyfingers w syrupie espresso ułóż w jednej warstwie na wierzchu themousse, około 2 do 3 ladyfingers na filiżankę.Powtórz warstw z musem czekoladowym i nasączone ladyfingers.
Rozłóż 2 łyżki mascarpone polewa ladyfingers.
Udekorować wiórkami czekoladowymi i podawać.