Czekoladowe puddingi amaretti
Czekoladowe puddingi amaretti to deser, który serwuje 8. Na 2,27 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 786 kalorii. Mieszanka herbatników amaretti, złoty syrop, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis z BBC Good Food ma 127 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Amaretti Morbidi (Ciasteczka Amaretti), Amaretti Fritti (Amaretti Fritti), oraz Czekoladowy I Amaretti Torte Z Boskim Polewą Czekoladową.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 200C / wentylator 180C / Gaz 6 i umieścić na pełny czajnik. Przygotuj dużą puszkę do pieczenia. Masło 10 kwadratów folii, każdy około 15 x 15cm. Masło 10 x 200ml mini pudding puszki, odkurzyć mąką, a następnie odsączyć nadmiar.
Wytnij 10 małych kółek papieru do pieczenia, aby pasowały do dna i wrzuć po jednym do każdej puszki.
Masło i czekoladę rozpuścić na patelni, podgrzewając delikatnie i co jakiś czas mieszając. Odstawić do ostygnięcia. W międzyczasie włóż jajka i cukier do dużej miski i ubijaj elektrycznymi ubijakami przez 10 minut lub aż mieszanina będzie gęsta i spieniona i utrzyma szlak przez kilka sekund.
Zmiksować zmielone migdały, mąkę i proszek do pieczenia. 1 łyżka amaretto zalać herbatnikami. Wymieszać schłodzoną czekoladę z ubijanym jajkiem i cukrem za pomocą dużej metalowej łyżki. Następnie wymieszać mąkę, następnie przer. Amaretto.
Napełnij puszki do 1/3, a następnie upuść biszkopt amaretti i dopełnij mieszanką, pozostawiając odstęp 1 cm między górną częścią mieszanki a krawędzią puszek. Luźno scrunch kwadrat folii na górze każdej puszki.
Umieścić puszki w patelni do pieczenia i zalać gorącą wodą wokół niego powinny być mniej więcej w połowie do góry boków puddingów.
Piec przez 30 minut, następnie włóż szaszłyk do jednego; kilka wilgotnych okruchów powinno przyklejać się do szaszłyku, którego nie chcesz, aby puds był całkowicie suchy.
W międzyczasie, zrobić krem sos. Wszystkie składniki rozpuścić na patelni na bazie ciężkiej, mieszając, aż cukier się rozpuści. Odstawić. Przechowywać w lodówce do 2 dni, a następnie podgrzać na płycie kuchennej lub w kuchence mikrofalowej na wysokości przez 1 min. Aby podawać puddingi, obróć na talerze i łyżkę nad sosem, pozwalając mu wyciekać po brzegach.
Posypać odłamkami osolonych migdałów i podawać od razu.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "