Czekoladowe, pomarańczowe i migdałowe ciasto simnel

Czekoladowe, pomarańczowe i migdałowe ciasto simnel
Czekoladowe, pomarańczowe i migdałowe ciasto simnel wymaga z grubsza 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten przepis wegetariański lacto ovo ma 861 kalorii, 11g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Na 1,87 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 12. 245 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz kakao, masło, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 35%. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Migdałowe Z Pomarańczą, Ciasto pomarańczowo-migdałowe z polewą czekoladową, oraz Pascha ciasto czekoladowo-migdałowo-pomarańczowe.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Nasmaruj i ułóż podstawę i boki dwóch głębokich 23cm puszek na ciasto. Zagotować czajnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
3
Na małą patelnię włożyć masło i czekoladę i delikatnie podgrzać, mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wymieszaj mąkę, cukier, kakao i wodorowęglan sody ze szczyptą soli w największej misce do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej1 Tabliczka (4 Uncje) Półsłodkiej Czekolady, Posiekanej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
5
Jajka, maślankę, skórkę pomarańczową i sok ubić razem w dzbanku. Zeskrobać roztopioną mieszaninę czekolady i mieszaniny jaj do suchych składników, dodać 150 ml wrzącej wody i whizz krótko z elektryczną trzepaczką, aż ciasto ciasto jest grudka wolna. Podzielić na puszki i piec przez 45 minut, wymieniając puszki po 30 minutach, jeśli są na różnych półkach. Aby je przetestować, wciśnij szaszłyk i sprawdź, czy wychodzi czysty. Schłodzić ciasta w puszkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
W międzyczasie zrób marcepan.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
7
W misce wymieszać cukry, zmielone migdały i kakao. Zrób studnię w środku, włóż jajko i żółtko i wymieszaj razem z nożem do sztućców przed ugniataniem rękami do gładkiej kulki. Owinąć w folię spożywczą i odstawić. Będzie przechowywać w lodówce przez 1 tydzień, jeśli z wyprzedzeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Papier RyżowyPapier Ryżowy
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)1/4 Szklanki Ciasteczek Imbirowych (około 5 Ciasteczek)
8
Zrobić lukier: ubić mascarpone i masło razem, aż będzie gładka. Przesiej cukier puder, dodaj skórkę, a następnie ponownie ubijaj, aż połączysz.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
MascarponeMascarpone
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
9
Aby złożyć, podziel każde ciasto na pół poziomo. Kropka trochę lukier na talerzu i usiąść jedną z połówek ciasta na górze. Youll użyć około połowy lukier do kanapki ciasta razem rozprowadzić plated-up ciasto z niektórych lukier, a następnie powtórzyć kanapkę pozostałe ciasta na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Umyj wierzch ciasta odrobiną więcej lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
11
Rozwałkować marcepan, w razie potrzeby na kurzu z kakao, do szorstkiego koła o średnicy 27 cm. Używając puszki do ciast jak foremki do ciastek, Wytnij kółko z marcepanu, a następnie ostrożnie podnieś je na wierzch ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarcepanMarcepan
1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®1 Szklanka Przetworów Truskawkowych Smucker's® Lub Dowolnych Przetworów, Dżemów Lub Galaretek Smucker's®
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki O Smaku ArbuzaCukierki O Smaku Arbuza
Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)Bardzo Drobny Ser Ricotta Z Pełnego Mleka (do Udoskonalenia, Przetwarzaj W Robocie Kuchennym Przez 1 Minutę)
12
Resztę marcepanu rozwałkuj na 11 małych kulek i przyklej je na wierzch, używając trochę więcej lukru lub wody jak klej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
MarcepanMarcepan
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
13
Pozostałą lukier rozłóż na zewnątrz ciasta, a następnie odkurz wierzch odrobiną kakao i cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Papier RyżowyPapier Ryżowy

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Ciasto w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn