Czekoladowe Odciski Kciuków
Need a deser wegetariański? Czekoladowe odciski kciuków mogą być super przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 1. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 196g tłuszczu, oraz w sumie 3528 kalorii. Na $3.98 za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jeśli masz wanilię, cukier turbinado, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest solidne. Podobne przepisy to Czekoladowe Odciski Kciuków, Czekoladowe Odciski Kciuków, oraz Czekoladowe Odciski Kciuków.
Instrukcje
W misce, z mikserem elektrycznym na dużej prędkości, beat masło, cukier granulowany, i brązowy cukier, aż będzie gładka. Ubić w żółtkach i wanilii, aż dobrze wymieszane, skrobanie boki miski w razie potrzeby.
W innej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól. Z mikserem na niskiej prędkości, ubić mieszaninę mąki do mieszaniny masła, aż dobrze wymieszane. Przykryć miskę folią i schłodzić, aż ciasto będzie twarde, ale giętkie, około 30 minut.
Umieścić około 1/3 szklanki cukru turbinado w płytkiej misce. Uformuj ciasto na 1-calowe kulki i zwiń w cukrze turbinado, aby pokryć.
Miejsce 1 cal od siebie na masłem lub gotowania pergaminu pokryte 12-przez 15-calowe blachy do pieczenia. Naciśnij kciuk na środku każdego ciastka, aby zrobić głębokie wcięcie na 1/2 cala.
Piec ciasteczka w piekarniku 325, aż lekko rumiane, 10 do 12 minut; jeśli pieczenia więcej niż jedną patelnię na raz, przełącznik pozycji patelni w połowie pieczenia.
Przenieś pliki cookie do szafy, aby całkowicie wystygły (jeśli wgniecenia zniknęły, zrób je ponownie, gdy pliki cookie są ciepłe).
Dokładnie wypełnić każde wgłębienie około 1 łyżeczki czekoladowego ganache.
Odstawić, aż ganache będzie lśniący i jędrny w dotyku, około 1 godziny (lub schłodzić przez około 30 minut).
Czekoladowy ganache. W żaroodpornej misce ustawionej na patelni z ledwo gotującej się wody (dno miski nie powinno dotykać wody), od czasu do czasu wymieszać 6 uncji posiekanej słodko-gorzkiej lub półsłodkiej czekolady, 2 łyżki śmietany ubijającej, 1 łyżka syropu kukurydzianego i 1 łyżka masła, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka.
Wyjąć z ognia i ostudzić do grubości, ale nie Firmy, o 15 protokół. Sprawia, że około 1 1/4 szklanki.