Czekoladowe, migdałowe i bananowe Parfaity
Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,12 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 40 g tłuszczu, oraz w sumie 529 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, ser mascarpone, gruby angel food cake i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Niskotłuszczowe Parfaity Czekoladowo-Bananowe, Parfaits Z Czekoladą Bananową, oraz Bananan i czekolada Chia Cream Pie Parfaits.
Instrukcje
Rozgrzać czekoladowe chipsy i 4 łyżki śmietany mikrofalowej w szklance 1-cup miarki cupat 50 procent mocy tylko do czekolady jestmelted, o 30 do 35 sekund. Wymieszać, aby zmiksować; chłodny sos czekoladowy do letniego.
Whiskmascarpone, amaretto, cukier, i pozostałe2 łyżki śmietany w średniej misce doblendowane i mieszanina po prostu zaczyna gęstnieć.
Za pomocą foremki do ciastek o średnicy 2 1/2 cala, wyciąć okrągłe z każdego ciasta do jedzenia Anioła.
Umieść 1 Okrągły tort w każdym z 4 kieliszków do wina lub staromodnych szklanek. Każdy tort okrągły z 3 plastrami banana,1 czubatą łyżką mieszanki mascarpone,słodko-gorzkim sosem czekoladowym i posypaniem migdałami. Powtórz parfait warstwy 1 więcejczas i służyć.