Czekoladowe Karmelki
Czekoladowe karmelki mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na hor d'oeuvre. Za 16 centów za porcję ten przepis pokrywa 1% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Z tego przepisu powstają 32 porcje zawierające 95 kalorii, 1 g białka i 5 g tłuszczu każda. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dobra opcja, jeśli jesteś na diecie bezglutenowej i lakto ovo-wegetariańskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką masło, syrop kukurydziany, czekoladę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, przepis ten uzyskuje 8%-owy wynik, co jest wynikiem do poprawy. Wypróbuj karmelki z przyprawami dyniowymi (i typowe błędy popełniane przez ludzi przy robieniu karmelków), karmelki czekoladowe i karmelki czekoladowe, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Linia 9-calowa. x 5 cali wyłożyć blachę do pieczenia folią i posmarować folię masłem; odłożyć na bok.
W dużym, ciężkim rondlu zagotuj cukier, syrop kukurydziany i czekoladę na średnim ogniu; mieszaj, aż będzie gładka.
Dodaj 1/2 szklanki śmietanki; gotować, ciągle mieszając, aż termometr do cukierków wskaże 234° (faza do miękkich kulek).
Dodaj kolejne 1/2 szklanki śmietanki; przywróć mieszaninę do 234° (etap miękkiej kuli).
Dodaj pozostałą śmietanę; gotować w temperaturze 248° (faza twardej kulki).
Natychmiast wlać do przygotowanej patelni (nie zdrapywać rondla).
Odstawić do twardości, około 5 godzin lub na noc. Za pomocą folii wyjmij cukierki z formy. Wyrzuć folię; pokrój cukierki na 1-calowe kawałki. kwadraty za pomocą noża posmarowanego masłem. Zawiń pojedynczo w woskowany papier; skręcić końcówki.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Blanc de Bleu Cuvee Mousseux. Ma 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Blanc de Bleu Cuvee Mousseux]()
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.