Czekoladowe ciasto tiramisu
Przepis czekoladowe ciasto tiramisu można zrobić w mniej więcej 1 godzinę i 35 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 695 kalorii. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 302 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka kakao, mocnej, bogatej kawy, cukru demerara i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 36%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Krem Czekoladowy Tiramisu, Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, oraz Tort Tiramisu.
Instrukcje
Do ciast piekarnik nagrzewamy do 180C / 160C wentylator / Gaz
Masło i linia 2 x 20cm puszki kanapkowe. Roztopić masło i lekko ostudzić.
Umieścić jajka, cukier i wanilię w misce i ubijać przez około 8 minut lub aż mieszanina będzie blada, gęsta i potroiła objętość.
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli przesiać na masę jajeczną, a następnie delikatnie złożyć.
Wlać schłodzone masło wokół krawędzi miski i złożyć, aż w pełni włączone. Ciasto podzielić między przygotowane puszki i piec przez 10-12 minut lub do momentu, gdy szaszłyk włożony do środka ciasta wyjdzie czysty. Pozostaw do ostygnięcia w puszkach na kilka minut, a następnie przenieś do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Tymczasem zrób wypełnienie. Cukier rozpuścić w kawie i odstawić na bok.
Żółtka, cukier i Marsalę umieścić w żaroodpornej misce, a następnie umieścić na dużej patelni z gotującą się wodą.
Trzepaczka przez 5 minut, aż mieszanina jest gruba i potroiła objętość upewnij się, że mieszanina jest naprawdę gruba.
Zdjąć z ognia i zdjąć miskę z patelni. Ubijaj, aż mieszanina ostygnie.
Roztopić posiekaną białą czekoladę w kuchence mikrofalowej na niskim poziomie i pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie ubić mascarpone na gładką masę, następnie złożyć do masy jajecznej z ostudzoną białą czekoladą.
Pokroić ciasta na pół poziomo.
Umieść jedną warstwę na dnie 20 cm sprężyny.
Posmaruj syropem z kawy i rozprowadź 3 łyżki mieszanki mascarpone. Rozsypać 1 łyżką startej gorzkiej czekolady, następnie powtarzać aż skończysz z czwartą warstwą ciasta. Przykryć folią spożywczą i schłodzić przez co najmniej 2 godziny wraz z pozostałą mieszaniną mascarpone.
Wyjąć puszkę i położyć ciasto na talerzu, a następnie przykryć pozostałą mieszaniną mascarpone.
Pozostałą ciemną czekoladę wymieszać z utartą białą czekoladą i ostrożnie nacisnąć na boki ciasta. Polej wierzch kakao.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "