Czekoladowe ciasto tiramisu

Czekoladowe ciasto tiramisu
Przepis czekoladowe ciasto tiramisu można zrobić w mniej więcej 1 godzinę i 35 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 695 kalorii. Na 1,87 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. 302 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka kakao, mocnej, bogatej kawy, cukru demerara i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak ogromny spoonacular wynik 36%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Krem Czekoladowy Tiramisu, Klasyczne Tiramisu i czekoladowo-pomarańczowe Tiramisu bez kawy, oraz Tort Tiramisu.

Instrukcje

1
Do ciast piekarnik nagrzewamy do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Masło i linia 2 x 20cm puszki kanapkowe. Roztopić masło i lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
3
Umieścić jajka, cukier i wanilię w misce i ubijać przez około 8 minut lub aż mieszanina będzie blada, gęsta i potroiła objętość.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów MiodowychOpcjonalnie Różne Posypki I Mini Krakersy W Kształcie Misiów Miodowych
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i szczyptę soli przesiać na masę jajeczną, a następnie delikatnie złożyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
5
Wlać schłodzone masło wokół krawędzi miski i złożyć, aż w pełni włączone. Ciasto podzielić między przygotowane puszki i piec przez 10-12 minut lub do momentu, gdy szaszłyk włożony do środka ciasta wyjdzie czysty. Pozostaw do ostygnięcia w puszkach na kilka minut, a następnie przenieś do stojaka z drutu, aby całkowicie ostygnąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Tymczasem zrób wypełnienie. Cukier rozpuścić w kawie i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
7
Żółtka, cukier i Marsalę umieścić w żaroodpornej misce, a następnie umieścić na dużej patelni z gotującą się wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Trzepaczka przez 5 minut, aż mieszanina jest gruba i potroiła objętość upewnij się, że mieszanina jest naprawdę gruba.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
9
Zdjąć z ognia i zdjąć miskę z patelni. Ubijaj, aż mieszanina ostygnie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Roztopić posiekaną białą czekoladę w kuchence mikrofalowej na niskim poziomie i pozostawić do ostygnięcia. W międzyczasie ubić mascarpone na gładką masę, następnie złożyć do masy jajecznej z ostudzoną białą czekoladą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
MascarponeMascarpone
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
11
Pokroić ciasta na pół poziomo.
12
Umieść jedną warstwę na dnie 20 cm sprężyny.
13
Posmaruj syropem z kawy i rozprowadź 3 łyżki mieszanki mascarpone. Rozsypać 1 łyżką startej gorzkiej czekolady, następnie powtarzać aż skończysz z czwartą warstwą ciasta. Przykryć folią spożywczą i schłodzić przez co najmniej 2 godziny wraz z pozostałą mieszaniną mascarpone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Syrop SmakowySyrop Smakowy
MascarponeMascarpone
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
14
Wyjąć puszkę i położyć ciasto na talerzu, a następnie przykryć pozostałą mieszaniną mascarpone.
Składniki, których będziesz potrzebować
MascarponeMascarpone
15
Pozostałą ciemną czekoladę wymieszać z utartą białą czekoladą i ostrożnie nacisnąć na boki ciasta. Polej wierzch kakao.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
Gorzka CzekoladaGorzka Czekolada
Papier RyżowyPapier Ryżowy

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia4
Magazyn