Czekoladowe Ciasto Szyfonowe
Chocolate Chiffon Pie może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 343 kalorie. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedzieliby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, białka, kakao w proszku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowe Ciasto Szyfonowe, Czekoladowa Babeczka Szyfonowa, oraz Czekoladowy Szyfonowy Tort dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Do skorupy: w małej misce, połączyć okruchy gingersnap, masło i cukier granulowany. Naciśnij mieszaninę okruchów na dnie i po bokach 9-calowej patelni do ciasta.
Ostudzić na stojaku z drutu.
Do nadzienia: w małej misce, połączyć żelatynę i 1/2 szklanki zimnej wody i odstawić na 5 minut, aż żelatyna zmięknie i zakwita.
W średnim rondlu na średnim ogniu, przynieś mleko, kakao w proszku, 1/4 szklanki cukru granulowanego i sól na wolnym ogniu, stale mieszając.
Wyjąć z ognia i dodać mieszaninę żelatyny, mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści.
Żółtka umieścić w średniej misce i lekko ubić. Stopniowo, powolnym strumieniem, dodawać 1/4 szklanki mieszaniny czekolady do żółtek, stale ubijając.
Wlać mieszaninę czekoladowo-żółtkową do patelni z pozostałą mieszaniną czekolady. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż lekko zgęstnieje, około 8 minut.
Ostudzić, aż ledwo ciepłe, o 20 protokół.
W dużej misce za pomocą miksera elektrycznego ubijamy białka do miękkich szczytów.
Dodać pozostałe 2 łyżki cukru granulowanego i wanilię i ubić na sztywne szczyty. Delikatnie złóż schłodzoną mieszaninę czekolady na bezę w trzech dodatkach.
Łyżka mieszaniny czekolady do ostudzonej skorupy ciasta. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 2 godziny.
Do polewy: w misce ubij śmietanę z cukrem cukierniczym.
Na ciasto ułożyć bitą śmietanę i w razie potrzeby zetrzeć na wierzchu czekoladę.
Uwaga kucharza: kuchnie Food Network sugerują ostrożność w spożywaniu surowych i lekko ugotowanych jaj ze względu na ryzyko salmonelli lub innej choroby przenoszonej przez żywność. Aby zmniejszyć to ryzyko, zalecamy używanie wyłącznie świeżych, odpowiednio schłodzonych, czystych jaj klasy A lub AA z nienaruszonymi skorupkami i unikanie kontaktu między żółtkami lub białkami a skorupką. W przypadku przepisów, które wymagają jaj, które są surowe lub niedogotowane, gdy danie jest podawane, należy użyć jaj skorupek, które zostały poddane obróbce w celu zniszczenia salmonelli, pasteryzacji lub innej zatwierdzonej metody.
Widz lub gość programu, który może nie być profesjonalnym kucharzem, dostarczył ten przepis. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu i dlatego nie możemy przedstawić wyników.