Czekoladowe Ciasto Marmurowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj czekoladowego ciasta marmurowego. Ten bezmleczny przepis służy 15 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 435 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis z BettyCrocker.com ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz syrop o smaku czekoladowym, mieszankę ciasta betty, półsłodkie chipsy czekoladowe i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciemna Czekolada I Biała Czekolada Chip Marmur Ciasto, Ciasto Czekoladowo-Marmurowe, oraz Ciasto Marmurowo-Czekoladowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Obficie nasmarować, lub spryskać sprayem do pieczenia z mąką, dno 13x9-calowej patelni.
W małej misce, wrzucić 1/2 szklanki chipsów czekoladowych z 1 łyżka suchej masy wymieszać. Wymieszaj ciasto zgodnie z instrukcją na pudełku, używając pozostałej mieszanki ciasta, wody, oleju i białek. Wymieszać w 1/2 szklanki powlekane chipsy czekoladowe. Rezerwa 1 szklanka ciasta.
Pozostałe ciasto przelać na patelnię. Wymieszać syrop czekoladowy do zarezerwowanego ciasta. Upuść przez łyżki stołowe losowo w 8 kopcach na patelni.
Przeciąć ciasta w kształcie litery S krzywych. Obróć patelnię o 1/4 obrotu; powtórz.
Piec 34 do 38 minut lub aż wykałaczka włożona do środka czekolady wychodzi prawie czysty. Uruchom nóż wokół boków patelni poluzować ciasto. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny. Wymieszać pozostałe 1/4 szklanki czekolady chipsy do lukier.
Na wierzchu ciasta rozprowadzić lukier; skropić dodatkowym syropem czekoladowym. Przechowywać luźno przykryte.