Czekoladowe ciasta z kremem pistacjowym
Czekoladowe ciasta z kremem pistacjowym to bezglutenowe przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 245 kalorii. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do valentin day. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pod ręką mleko, jajka, kakao i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto czekoladowo-Espresso z bitą śmietaną, Ciasta Czekoladowe Lava, oraz Czekoladowe Ciasta Lawowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść pistacje w robocie kuchennym; proces, aż powstanie krucha pasta (około 3 1/2 minuty), zeskrobując boki miski raz.
Umieść 1/4 szklanki masła pistacjowego, 1 1/4 szklanki cukru, kakao, jajka i białka w górnej części podwójnego kotła; dobrze wymieszać trzepaczką.
Dodać czekoladę; gotować na wolnym ogniu, aż czekolada się rozpuści i cukier rozpuści (około 3 minuty).
Zdjąć z ognia; dodać proszek do pieczenia i wanilię. Wymieszać trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto łyżka do 12 Muffin kubki pokryte sprayem do gotowania. Chill 2 godziny.
Umieścić pozostałe 1/4 szklanki masła pistacjowego i 1/2 szklanki cukru w robocie kuchennym; pulsować 4 razy lub do połączenia.
Dodać mleko i sól; proces do gładkiej. Przecedzić mieszaninę przez sito do małego rondla; wyrzucić ciała stałe. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować na wolnym ogniu 4 minuty lub aż gruby.
Zdjąć z ognia; wlać do miski. Kryj się i wyluzuj.
Piec ciasta w 450 przez 9 minut lub do momentu, aż prawie ustawi (Centra nie będą twarde).
Ostudzić na patelni 5 minut. Odwróć każde ciasto na talerz deserowy; skropić sosem.
Dekoruj cukrem pudrem, w razie potrzeby.