Czekoladowe, chrupiące batoniki z masłem orzechowym
Czekoladowe batoniki z masłem orzechowym to deser na 15 osób. Za 50 centów za porcję , ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 22 g tłuszczu i łącznie 402 kalorie . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką okruchy krakersów graham, cukier, mleko i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 16% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Wypróbuj batoniki z masłem orzechowym w czekoladzie , batoniki z czekoladą, masłem orzechowym, preclami i karmelem (domowej roboty 5 batonów) oraz batoniki z masłem orzechowym i kawałkami czekolady z masłem orzechowym , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W rondlu wymieszaj okruchy krakersów, cukier, masło i mleko. Doprowadzić do wrzenia, ciągle mieszając; gotować i mieszać jeszcze 5 minut.
Umieść pojedynczą warstwę krakersów w natłuszczonej formie o średnicy 13 cali. x 9 cali danie; posypać połową mieszanki okruchów. Powtórz warstwy. Posyp pozostałymi krakersami.
W małym rondlu wymieszaj chipsy toffi, kawałki czekolady i masło orzechowe. Gotuj i mieszaj, aż będzie gładkie.
Odstaw do momentu ustawienia.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Wyraźne w menu? Spróbuj połączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "