Czekoladowa Tarta Orzechowa Karmelowa (Bezglutenowa, Bez Ziarna, Wegańska)
Chocolate date Caramel Walnut Tart (bezglutenowe, bez ziarna, wegańskie) może być tylko deser, którego szukasz. Na 2,37 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 486 kalorii, 10g białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. 9428 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę migdałową, nasiona strąków wanilii, orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bezglutenowe wegańskie Brownies orzechowe i owsiane (wegańskie, bezglutenowe, bez ziarna, bez mąki, bezmleczne, bez cukru rafinowanego), Podwójna ciemna czekolada tarta kokosowo-makaronowa (wegańska, bezglutenowa,bez ziarna), oraz No Bake Peanut Butter & Jelly Tart ( Bezglutenowy, Bez Ziarna, Rafinowany Bez Cukru + Wegańskie).
Instrukcje
Nasmaruj 9-calową patelnię z wyjmowanym dnem.
Do dużej miski włóż mąkę migdałową i sól.
Dodaj syrop klonowy i roztopiony olej kokosowy i zmiksuj widelcem, aż będzie przypominał Gruboziarnisty posiłek, około dwóch minut. Naciśnij mocno i równomiernie na dole i bokach patelni palcami. Ukłucie zębami widelca.
Niech ciasto jędrne i schłodzić w lodówce przez co najmniej 20 minut przed pieczeniem. Rozgrzej piekarnik do 350 F.
Piec przez 15-18 minut, lub do złotego, ale nie ciemny.
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia podczas robienia filling.In Robot kuchenny przecedzić namoczone, pestki daktyli wraz z płynem do namaczania, stopionym olejem kokosowym, solą i zeskrobanymi nasionami fasoli waniliowej, aż uzyska się gęstą, kremową konsystencję. Wymieszać w ¾ szklanki posiekanych prażonych orzechów włoskich i rozprowadzić mieszaninę do ostudzonej skorupy tarty w równej warstwie. Ustaw w lodówce podczas robienia kakao ganache.In Robot kuchenny, wymieszać syrop klonowy i stopiony olej kokosowy, aż dobrze połączone.
Dodać proszek kakaowy i proces, aż gładkie skrobanie w dół boki w razie potrzeby.
Zalać daktylową bazą orzecha włoskiego i równomiernie rozprowadzić na wierzchu.
Posypać dodatkową solą uszczelniającą i pozostałymi posiekanymi tostami orzechami włoskimi. Powrót patelni do lodówki, aby ustawić i firmy na co najmniej jedną godzinę przed podaniem.