Czekolada Posypana Creme Brulee
Przepis czekolada posypane Creme Brulee może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 3 godziny i 40 minut. Ten przepis służy 6. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 565 kalorii, 6G białka, oraz 43g tłuszczu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako deser. Jeśli masz ciężką śmietanę, żółtka, pół na pół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Chocolate Creme Brulee, oraz Chocolate Creme Brulee dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni.
W średnim rondlu podgrzej krem, pół na pół i fasolę waniliową na średnim ogniu, aż dojdzie do wrzenia. Natychmiast wyłącz ogrzewanie. Odstawić do zaparzenia na 10 minut. W dużej misce ubić żółtka z cukrem, aż się połączą.
Ubijając stale, stopniowo wlać gorącą mieszaninę śmietany. Odcedź mieszaninę do dzbana, aby ją wygładzić i usunąć fasolę wanilii.
Wlać mieszaninę do 4 do 6 żaroodpornych ramekinów i ułożyć w gorącej kąpieli wodnej.
Krem posypać wiórkami czekoladowymi.
Piec w środku piekarnika, aż prawie ustawi, ale nadal jiggly w środku, 30 do 40 minut. (Krem zakończy gotowanie, gdy ostygnie.)
Wyjąć z łaźni wodnej i ostudzić 15 minut. Szczelnie przykryj każdy ramek folią, upewniając się, że plastik nie dotyka powierzchni kremu. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny lub do momentu, aż będzie gotowy do podania. Gdy jest gotowy do podania, rozgrzej brojlery do bardzo gorącego (lub odpal pochodnię kuchenną). Odkryj ramekinów. Aby zrobić warstwę cukru, wlej tyle cukru, ile możesz zmieścić na wierzch 1 kremu.
Pozostały cukier przelać na następny krem. Powtarzaj, aż wszystkie kremy zostaną pokryte. Pozostały cukier należy wyrzucić.
Umieść ramekins na blasze do pieczenia i dusić, aż cukier stopi się i dobrze rumiane, o 2 protokół.
Ostudzić 1 minutę przed podaniem.