Czekolada Kahlua
Jeśli masz około 20 minut do spędzenia w kuchni, Kahlua Fudge może być doskonałym przepisem na dania bezglutenowe i wegetariańskie lacto ovo, którego warto spróbować. Ten przepis jest na 81 osób i kosztuje 22 centy za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 63 kalorie . Ten przepis jest typowy dla kuchni południowej. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a jedna osoba powiedziałaby, że trafił w sedno. Mieszanka orzechów pekan, masła, kahluy i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje niezbyt niesamowitą ocenę Spoonacular wynoszącą 28% . Wypróbuj Kahlua Chocolate Cupcakes With Kahlua Frosting , Almond Coffee Cupcakes with Kahlua Liqueur i Kahlúa Bread Pudding , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Wyłóż 9-calową kwadratową patelnię folią i posmaruj ją 1 łyżeczką masła; odstaw. W dużym rondlu na małym ogniu gotuj i mieszaj białą czekoladę, aż się rozpuści.
Dodaj mleko i resztę masła; mieszaj, aż składniki się połączą.
Zdjąć z ognia, dodać orzechy pekan i Kahluę.
Wlać do przygotowanej formy. Przykryć i schłodzić przez 2 godziny lub do momentu stężenia.
Używając folii, wyjmij fudge z patelni. Delikatnie odklej folię; pokrój fudge na kwadraty o wymiarach 1 cala.