Czarna fasola i ryż
Czarna fasola i ryż może być tylko przystawką, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 372 kalorie, 11g białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 76 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś fasolę, okra, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ryż i czarna fasola (kuchenka Do Gotowania ryżu), Czarna Fasola I Ryż, oraz Czarna fasola i ryż dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić 2 ćwiartki wody do wrzenia w dużym rondlu.
Dodać sól i fasolę. Pozostawić fasolę do ponownego nawodnienia przez gotowanie przez 15 minut, odtłuszczając "szumowiny" z powierzchni wody i pozwalając jej usiąść, przykryte, przez 1 godzinę.
Rozgrzać olej w oddzielnym garnku i podsmażyć cebulę, aż zacznie się przeświecać.
Dodaj 6 szklanek wody do tego garnka, a następnie dodaj ryż, pozwalając gotować na wolnym ogniu, aż woda zostanie wchłonięta i ryż będzie miękki, około 20 minut. Okra wymieszać w garnku z ryżem, aby ogrzać okrę. Delikatnie wymieszać ryż i okra z fasolą i pomidorami w misce i podawać.