Cytrynowy Placek Bezowy
Cytrynowy placek bezowy jest Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 1268 kalorii. Na 2,92 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 42 minuty. Ten przepis jest lubiany przez 51 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz białka, skórkę z cytryny, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy, oraz Lemon beza Pie - można zrobić lucious lemon pie w domu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Żółtka ubić w średniej wielkości misce i odstawić na bok.
W średnim rondlu połącz skrobię kukurydzianą, wodę, cukier i sól.
Trzepaczka do połączenia. Podgrzać podłoże i często mieszając doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Gotować przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia i stopniowo, 1 trzepaczką na raz, dodać gorącą mieszaninę do żółtek i mieszać, aż do dodania co najmniej połowy mieszaniny.
Powrót mieszaniny jaj do rondla, włączyć ogień w dół do niskiej i gotować, ciągle mieszając, jeszcze przez 1 minutę.
Wyjąć z ognia i delikatnie wymieszać z masłem, sokiem z cytryny i skórką, aż dobrze się połączą.
Wlać mieszaninę do skorupy ciasta i top z bezą, gdy nadzienie jest jeszcze gorące. Upewnij się, że beza całkowicie pokrywa nadzienie i że idzie aż do krawędzi Skórki.
Piec przez 10 do 12 minut lub do momentu, gdy beza będzie złocista.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na stojaku z drutu. Upewnij się, że ciasto jest całkowicie schłodzone przed krojeniem.
Do miski miksera stojącego wyposażonego w nasadkę trzepaczki wstawić białka i śmietanę tatarską. Ubij białka aż do uzyskania miękkich pików, a następnie stopniowo dodawaj cukier i kontynuuj ubijanie aż do uzyskania sztywnych pików, około 1 do 2 minut. Użyj do nadzienia cytrynowego.