Cytrynowy krem Ricotta i mascarpone
Cytrynowy krem Ricottan i Mascarpone to Wegetariańskie hor d ' oeuvre. Jedna porcja zawiera 74 kalorie, 2G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 16 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 36. Udaj się do sklepu i odbierz cukier puder, sól, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 48 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Sernik Ricotta Mascarpone z kompot z rabarbaru o zapachu pomarańczy, Figi z Mascarpone i miodem o zapachu cytryny, oraz Lemon Cream Puffs dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś mleko, masło, 1 łyżkę cukru i sól, aby zagotować w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści.
Dodać mąkę; mieszać, aż ciasto będzie gładkie i tworzy kulkę, o 1 minutę.
Wyjąć z ognia i ubić jajka, po 1 na raz.
Dodaj wystarczająco dużo oleju do ciężkiego dużego rondla, aby osiągnąć głębokość 2 cale. Podłącz termometr do głębokiego smażenia z boku patelni i podgrzej olej do 177°. pracując partiami, upuść 1 łyżkę ciasta do oleju dla każdego kremu. Smażyć na złoty kolor i nadmuchać, około 5 minut na partię. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść ptysie kremu do ręczników papierowych, aby osuszyć. (Może być wykonany 6 godzin wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Ser ricotta, ser mascarpone, 1/4 szklanki cukru pudru i skórki cytrynowej wymieszać w średniej misce do nadzienia.
Krem ptysie przeciąć na pół poziomo. Łyżka 1 zaokrąglona łyżeczka nadzienia do dna; przykryć wierzchem. Ułóż na talerzu.
Posypać pozostałym 1/2 szklanki cukru pudru.