Cytrynowy Chlebek Herbaciany Z Makiem
Cytrynowy chleb z makiem może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 347 kalorii, 5G białka, oraz 14g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, mleko, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Cytrynowy Chleb Makowy, oraz Chleb Cytrynowo-Makowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Make tea bread: Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąka 9-przez 5-calowy bochenek patelni.
Wymieszać razem 1 1/2 szklanki przesianej mąki tortowej, 1 łyżeczka. proszek do pieczenia i 1/4 łyżeczki. sól.
Wymieszać 1/2 łyżeczki. ekstrakt waniliowy z 1/2 szklanki mleka.
Za pomocą miksera elektrycznego, śmietana 8 łyżek. niesolone masło, 3/4 szklanki cukru i 1 łyżka. skórka cytrynowa na średniej prędkości, aż będzie puszysta.
Dodaj 2 duże jajka, po jednym na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Wymieszaj suche składniki na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Wymieszać 1 1/2 łyżki. sok z cytryny i 2 łyżki. mak.
Wlać ciasto na patelnię i piec w środku piekarnika, aż tester włożony do środka bochenka wyjdzie czysty, 50 minut.
Wymieszać 1/2 szklanki cukru i 1/4 szklanki soku z cytryny w rondlu na małym ogniu; mieszać, aż cukier się rozpuści.
Niech Bochenek ostygnie w patelni na stojaku z drutu na 10 minut przed włączeniem bochenek na stojaku. Otwory w bochenku i stopniowo łyżkę ciepłego syropu, dodając więcej w miarę wchłaniania syropu. Całkowicie fajne.