Curry z ciecierzycy z pieczonym kalafiorem i pomidorami
Curry z ciecierzycy z pieczonym kalafiorem i pomidorami może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 349 kalorii, 16G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,93 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz szpinak dla niemowląt, ciecierzycę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. 220 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 100%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Vadouvan-pieczony kalafior z Curry z ciecierzycy Harissa, Curry Z Ciecierzycy I Kalafiora, oraz Curry z ciecierzycy z kalafiorem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. Wrzuć kalafior z 1 łyżeczką oliwy z oliwek i ułóż w jednej warstwie po jednej stronie obramowanej blachy do pieczenia. Pomidory wrzucić z 1 łyżeczką oliwy z oliwek i układać na drugiej stronie arkusza. Doprawić solą i pieprzem. Pieczeń, aż różyczki są rumiane w miejscach i pomidory są miękkie, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Kalafior
Oliwa Z Oliwek
Pomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Piekarnik
2
W średnim garnku podgrzać 2 łyżeczki oleju na średniej wysokości. Cebulę gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Dodać czosnek, imbir i curry i gotować, mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W Proszku
Czosnek
Imbir
4
Dodać ciecierzycę, pomidory i 2 szklanki wody; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do medium, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca
Pomidor
Woda
5
Dodać kalafior i gotować, aż ogrzeje i ciecierzyca są miękkie, o 8 protokół. Wymieszać ze szpinakiem i kolendrą i doprawić solą. Aby służyć, podzielić między 4 Miski (na ryżu, w razie potrzeby).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kalafior
Ciecierzyca
Kolendra
Szpinak
Ryż
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Pratsch Organic Gruner Veltliner z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.