Cytrynowo-Ziołowy Pieczony Indyk
Cytrynowo-ziołowy pieczony indyk może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 689 kalorii, 96g białka, oraz 31 g tłuszczu każdy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz indyka, sok z cytryny, cytrynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Cytryna Zioło Pieczona Pierś Z Indyka, Indyk cytrynowo-ziołowy z sosem cytrynowo-czosnkowym, oraz Polędwiczki z indyka pieczone w ziołach z dressingiem Mango, limonką i imbirem oraz prażonymi słodkimi ziemniakami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce połącz masło, sok z cytryny, skórkę z cytryny i mielony tymianek. Osusz indyka.
Posypać solą i pieprzem skórkę indyka i wnętrze jamy; posmarować masłem.
Umieścić gałązki cytryny, cebuli, czosnku i tymianku wewnątrz jamy. Szaszłyki indyka otwory; wiązać pałeczki razem.
Umieść mąkę w torbie piekarnika i wstrząśnij, aby pokryć.
Umieścić torebkę na patelni do pieczenia; dodać indyka, pierś do góry.
Przeciąć 6,5 cala. szczeliny w górnej części torby; Zamknij torbę z krawatem.
Piec w temperaturze 350° przez 2-1 / 4 do 2-3 / 4 godzin lub do czasu, gdy termometr do mięsa wskaże 180°.
Wyjąć indyka na półmisek i ogrzać.
Odstawić na 15 minut przed rzeźbieniem. W razie potrzeby, zagęścić kapiele patelni do sosu.