Cytrynowo-Maślankowa Panna Cotta z sosem jagodowym
Cytrynowo-Maślankowa Panna Cotta z sosem jagodowym to bezglutenowe deser. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 5G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 69 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj cytrynowy imbir panna cotta sernik + sos jagodowy, Jaśmin-Maślanka-Panna Cotta z sosem jagodowym, oraz Cytrynowo-Jagodowa Panna Cotta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować panna cotta, nałóż 8 (6-uncjowych) kubków kremu w sprayu do gotowania.
Posyp żelatynę pełnym mlekiem w małym rondlu; odstawić 10 minut. Gotować mieszaninę mleka na średnim ogniu 10 minut lub aż żelatyna rozpuszcza się, stale mieszając trzepaczką. Dodać 1/2 szklanki plus 2 łyżki cukru, mieszając trzepaczką, aż cukier się rozpuści.
Dodać maślankę i skórkę, dobrze mieszając. Podzielić mieszaninę równomiernie między przygotowane kubki kremu. Przykryć i schłodzić co najmniej 5 godzin lub do nocy.
Aby przygotować sos, połącz sok jabłkowy, 1/4 szklanki cukru i sok z cytryny w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; mieszać, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniej; wymieszać z jagodami. Gotować 8 minut lub aż jagody są ciepłe i zaczynają pop. SOS chłodny do temperatury pokojowej.
Umieść talerz deserowy do góry nogami na każdym kubku kremu; Odwróć panna cotta na talerze.
Dekoruj gałązkami mięty, w razie potrzeby.