Cytrynowo-Czosnkowe Udka Z Kurczaka
Udka z kurczaka cytrynowo-czosnkowego mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 536 kalorii, 37g białka, oraz 38 g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, melasy, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczone udka z kurczaka z cytryną i czosnkiem, Pieczone czosnkowe udka z kurczaka w sosie cytrynowym, oraz Chrupiące Patelnie udka z kurczaka z cytryną czosnek Orzo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 4 składniki w naczyniu; dodaj kurczaka. Przykryć i marynować w lodówce 1 godzinę, obracając od czasu do czasu.
Usuń kurczaka z naczynia; rezerwy marynaty. Ułożyć kurczaka na płytkiej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Zalać kurczaka marynatą, posypać solą i pieprzem.
Piec w temperaturze 425 przez 20 minut; zapiekać kurczaka z marynatą.
Piec dodatkowe 20 minut lub aż kurczak jest gotowy.
Podawać z cytrynowymi klinami i w razie potrzeby udekorować natką pietruszki.