Cytrynowe placki Ricotta z dżemem ze świeżych jagód
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj Lemon Ricotta Fritters ze świeżym dżemem jagodowym spróbować. Jedna porcja zawiera 65 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 36 i kosztuje 46 centów za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz truskawki, cukier, maliny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cytrynowe Placki Ricotta, Lemon ricotta Pancakes z twarogiem cytrynowym i świeżymi malinami, oraz Dżem Wiśniowy.
Instrukcje
Rozgrzać 2-calowy olej roślinny w dużym, szerokim, ciężkim rondlu, aż zarejestruje 370 stopni F.
Mąkę, proszek do pieczenia, skórkę i sól ubić w misce.
Ser ricotta, jajka, cukier granulowany i wanilia ubić w innej misce, a następnie ubić do mieszanki mąki. Pracując partiami, delikatnie upuść łyżki ciasta i smaż, od czasu do czasu obracając, aż do głębokiego złota, około 3 minut na partię.
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia. Obficie obsypać cukrem cukierniczym, udekorować skórką z cytryny i podawać z szybkim dżemem jagodowym.
Połączyć jagody i 1/2 szklanki cukru w misce i grubo zacieru z masher ziemniaków.
Pozwól jagodom siedzieć w temperaturze pokojowej przez 15 minut, aby pozwolić jagodom uwolnić część soku. Posmakuj pożądanej słodyczy i w razie potrzeby dodaj pozostały cukier.
Przenieść jagody do średniego rondla, dodać sok z cytryny i gotować, aż zgęstnieje, o 5 protokół.
Przenieść do miski, przykryć i przechowywać w lodówce, aż ostygnie lub podawać natychmiast: przenieść do miski i ustawić miskę nad łaźnią lodową, mieszając, aż dżem ostygnie.