Cytrynowe frytki z kurczaka z szalotką i smalcem
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Cytrynowe Fricassee z kurczaka z szalotki i Smalce może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 4. Na 6,45 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 867 kalorii, 68g białka, oraz 60 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz cienkie szparagi, szalotki, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć niesolone masło można śledzić to danie główne z Pudding Czekoladowy Z Mleka Migdałowego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak Fricassee z morelami, Zupa szparagowa z pieczoną szalotką i smalcem, oraz Pieczony kurczak z smalcem i cebulą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej głębokiej patelni, roztopić 2 łyżki masła. Sezon kawałki kurczaka z solą i pieprzem, dodać kawałki na patelni i gotować na dużym ogniu, obracając od czasu do czasu, aż rumiane, o 8 protokół.
Dodać szalotki i Smalce i gotować przez 2 protokół.
Dodać wodę, przykryć szczelnie i dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, o 15 protokół.
Tymczasem, w dużym rondlu, pary szparagi ponad 1 cal wody, aż chrupiące-miękkie, 2 do 3 protokół.
Przełożyć kurczaka na talerz.
Dodaj sok z cytryny i skórki na patelni i gotować na dużym ogniu przez 2 protokół. Resztę 1 łyżki masła wymieszać z sosem i doprawić solą i pieprzem.
Polać kurczaka sosem i podawać ze szparagami.