Cytrynowe Ciasta Budyniowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać cytrynowy Pudding ciasta spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 270 kalorii. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz ozdoby: bitą śmietanę i miętę, masło, pół na pół i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Potrójne cytrynowe Ciastka Dla Dzieci z kremem cytrynowym, Cytrynowe Ciasta Budyniowe, oraz Cytrynowe Ciasta Budyniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ubij 2 1/2 łyżki masła, 1/4 szklanki cukru i skórkę cytryny na średniej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowa.
Dodać żółtka; beat 3 minuty lub aż blady. Stopniowo dodawać sok z cytryny i mąkę, ubijając aż do wymieszania. Powoli dodawać pół na pół, ubijając aż do wymieszania.
Białka ubić z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż do uzyskania piany. Stopniowo dodawać pozostały cukier, ubijając aż do uzyskania miękkich szczytów; złożyć do mieszanki cytrynowej.
Rozłóż pozostałe 2 łyżki masła równomiernie na 6 (6-uncji) ramekinów.
Umieść ramekiny na patelni o wymiarach 13 x 9 cali.
Do każdego ramekina wlać równomiernie mieszaninę cytryny.
Dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 350 przez 45 minut lub do lekko rumiane.
Wyjąć z piekarnika; schłodzić w łaźni wodnej.
Wyjąć schłodzone ramekiny z łaźni wodnej. Przykryć i schłodzić 8 godzin. Poluzuj schłodzone ciasta z ramekinów i odwróć je na pojedyncze talerze.
Dekorować, w razie potrzeby.