Cytrynowa Ricotta Granita
Lemon Ricotta Granita wymaga około 5 godzin i 25 minut od początku do końca. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, ser ricotta, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Granita Cytrynowa, Granita wiśniowo-cytrynowa, oraz Pikantna Cytrynowa Granita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać wodę i 3/4 szklanki cukru w średnim rondlu na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Wlać mieszaninę cytryny do 8-calowego kwadratowego szklanego naczynia. Przykryć i zamrozić, mieszając od czasu do czasu, aż płyn stanie się sypki, około 2 godzin. Za pomocą widelca, zeskrobać granita co 30 minut, aż całkowicie składa się z kryształków lodu. (Granita może być przygotowana do 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać zamrożone, i skrobać co jakiś czas tak, że kryształy pozostają luźne.)
Ricottę, pozostały cukier i szczyptę soli ubić w średniej misce do wymieszania. Łyżka granity do misek deserowych. Top z odrobiną ricotty. Desery obrać skórką z cytryny i podawać.