Cytrynowa Ricotta Granita

Cytrynowa Ricotta Granita
Lemon Ricotta Granita wymaga około 5 godzin i 25 minut od początku do końca. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 128 kalorii. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. 3 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, ser ricotta, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 11%, co nie jest tak doskonałe. Spróbuj Granita Cytrynowa, Granita wiśniowo-cytrynowa, oraz Pikantna Cytrynowa Granita dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać wodę i 3/4 szklanki cukru w średnim rondlu na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Wlać sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
3
Wlać mieszaninę cytryny do 8-calowego kwadratowego szklanego naczynia. Przykryć i zamrozić, mieszając od czasu do czasu, aż płyn stanie się sypki, około 2 godzin. Za pomocą widelca, zeskrobać granita co 30 minut, aż całkowicie składa się z kryształków lodu. (Granita może być przygotowana do 2 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać zamrożone, i skrobać co jakiś czas tak, że kryształy pozostają luźne.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
4
Ricottę, pozostały cukier i szczyptę soli ubić w średniej misce do wymieszania. Łyżka granity do misek deserowych. Top z odrobiną ricotty. Desery obrać skórką z cytryny i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana1 Tabliczka Mlecznej Czekolady Z Migdałami (4-1/4 Uncji), Posiekana
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia0
Magazyn