Cytrusowa Miecznik Z Cytrusową Salsą
Cytrusowa miecznik z cytrusowym Salsan jest bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 46g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 493 kalorie. Na $5.75 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Sprawdza się jako drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, kawałki ananasa, kolendrę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć biały cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest solidne. Podobne przepisy to Miecznik Z Cytrusowym Pesto, Miecznik z Saladą cytrusową, oraz Miecznik Cytrusowy Z Masłem Kolendrowym.
Instrukcje
Zrobić salsę: w średniej wielkości misce, połączyć pomarańcze, kawałki ananasa, mango, mielone jalapenos, 3 łyżki soku pomarańczowego, pokrojona w kostkę czerwona papryka, cukier, i kolendra.
Dobrze wymieszać i przechowywać w lodówce pokryte.
W niereaktywnej misce wymieszaj 1/2 szklanki soku pomarańczowego, oliwę z oliwek, pieprz cayenne i koncentrat soku ananasowego.
Umieść steki z miecznika w misce i obróć się, aby dobrze płaszcz. Marynować miecznika w mieszaninie przez 30 minut.
Przygotuj zewnętrzny grill z naoliwionym stojakiem ustawionym 6 cali od źródła ciepła. Na grillu gazowym Ustaw ciepło na średnio-wysokie.
Grilluj miecznika z każdej strony przez łączny czas około 12 do 15 minut, aż będzie nieprzejrzysty w środku.
Grillowaną rybę podawać z salsą.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Alzacji Willm Pinot Gris Reserve. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.