Cynamonowy Dżem Śliwkowy
Cynamonowy dżem śliwkowy może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 56 porcji z 99 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz grubo zmielone śliwki, sproszkowane pektyny owocowe, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Owsianka cynamonowa Śliwkowa, Śliwkowo-cynamonowa kruszonka, oraz Placek śliwkowy z cynamonowymi herbatnikami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku połącz cukry, śliwki, wodę i sok z cytryny. Doprowadzić do pełnego wrzenia, stale mieszając. Wymieszaj pektynę; wróć do pełnego wrzenia. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z cynamonem. Skim off pianki.
Ostrożnie kadzi gorący dżem do gorących słoików pół kufla, pozostawiając 1/4-in. headspace.
Usunąć pęcherzyki powietrza; wytrzeć obręcze i wyregulować pokrywki. Proces przez 10 minut w puszce z wrzącą wodą.