Wolno gotujące Curry warzywne z kuskusem to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.98 za porcję. Jedna porcja zawiera 629 kalorii, 26g białka, oraz 7G tłuszczu. Mieszanka czosnku, jogurt, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć pomidory można śledzić to danie główne z Pink Peony Popcorn Balls jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Powolne curry warzywne z ciecierzycą, Wolnoopalacz curry warzywne ze słodkimi ziemniakami i ciecierzycą, oraz Slow Cooker Summer Vegetable Pesto Soup {i gratisy do powolnego gotowania!} dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść Wkładki do powolnej kuchenki Reynolds w misce do powolnej kuchenki o długości od 5 do 6 1/2 qt. Upewnij się, że wkładka pasuje ściśle do dna i boków miski i pociągnij górną część wkładki nad krawędzią miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Drobno Posiekanego Chili Jalapeno Z Nasionami
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
W średniej misce wymieszać składniki sosu. Przechowywać w lodówce do czasu serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
W 10-calowej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać cebulę; gotować około 5 minut, mieszając od czasu do czasu, aż będzie przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodać czosnek; gotować, często mieszając, aż zmięknie. Wymieszać w proszku curry, kurkuma, cynamon i papryka czerwona; gotować i mieszać około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
Może Dietetyczna śmietanka Sodowa
Kurkuma
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
6
W kuchence wymieszać mieszankę cebuli i pozostałe składniki curry z wyjątkiem szpinaku i kuskusu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Przykryć; gotować na małym ogniu od 5 do 6 godzin.
8
Szpinak wymieszać z curry w kuchence. Przykryć; gotować na małym ogniu ustawienie 5 do 10 minut dłużej lub aż lekko zwiędnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
9
Tymczasem gotować kuskus zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
10
Podawać curry na kuskusie; top z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Krystalizowany Imbir I Posiekana świeża Mięta
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian działa bardzo dobrze z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Schloss Gobelsburg Schlosskellerei Gobelsburger Gruner Veltliner. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.