Curry Imbir Zupa Z Dyni

Curry Imbir Zupa Z Dyni
Curry imbir zupa z dyni może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.44 za porcję. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Dobrze sprawdza się jako zupa w rozsądnej cenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ząbków czosnku, imbir, mniej sodu rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Curry Z Dyni, Zupa Kokosowa Curry Z Dyni, oraz Zupa Kokosowa Curry Z Dyni.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
2
Dodaj imbir i czosnek; smażyć 90 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
3
Dodać curry; gotować 15 sekund, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Curry W ProszkuCurry W Proszku
4
Dodaj mirin; gotuj, aż płyn zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 4 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
5
Dodać squash, bulion, i seler; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
BulionBulion
6
Umieścić jedną czwartą mieszaniny squasha w blenderze; proces do gładkiej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
Wlać mieszaninę puree przez sito na dużej misce, zastrzegając płyn; wyrzucić ciała stałe. Powtórz procedurę w 3 kolejnych partiach z pozostałą mieszaniną squasha. Wymieszać koncentrat soku pomarańczowego, Sriracha i sól. Na każdą porcję polać 1 łyżką jogurtu; posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku PomarańczowegoKoncentrat Soku Pomarańczowego
SrirachaSriracha
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
JogurtJogurt
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia17
Magazyn