Curry Imbir Zupa Z Dyni
Curry imbir zupa z dyni może być tylko Indyjski przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.44 za porcję. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Dobrze sprawdza się jako zupa w rozsądnej cenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka ząbków czosnku, imbir, mniej sodu rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Zupa Curry Z Dyni, Zupa Kokosowa Curry Z Dyni, oraz Zupa Kokosowa Curry Z Dyni.
Instrukcje
Rozgrzać olej w holenderskim piecu na średnim ogniu.
Dodaj imbir i czosnek; smażyć 90 sekund.
Dodać curry; gotować 15 sekund, ciągle mieszając.
Dodaj mirin; gotuj, aż płyn zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 4 minut).
Dodać squash, bulion, i seler; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 15 minut lub do miękkości.
Umieścić jedną czwartą mieszaniny squasha w blenderze; proces do gładkiej.
Wlać mieszaninę puree przez sito na dużej misce, zastrzegając płyn; wyrzucić ciała stałe. Powtórz procedurę w 3 kolejnych partiach z pozostałą mieszaniną squasha. Wymieszać koncentrat soku pomarańczowego, Sriracha i sól. Na każdą porcję polać 1 łyżką jogurtu; posypać natką pietruszki.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.