Curry dynia piżmowa i Bisque jabłkowy

Curry dynia piżmowa i Bisque jabłkowy
Curry dynia piżmowa i Bisque jabłkowy mogą być tylko zupą, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 7G białka, 52g tłuszczu i w sumie 633 kalorii. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegański przepis służy 8 i kosztuje $3.58 za porcję. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 20 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, orzeszki pinii, średnio gorący sos curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 3 godziny i 15 minut. Z łyżką wynik 85%, to danie jest ogromne. Spróbuj Curry Butternut Squash Bisque, Curry Butternut Squash Bisque, oraz Curry Butternut Squash Bisque przez: Jennifer dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Umieść dynię na blasze do pieczenia ściętą stroną do dołu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
3
Piec squash w rozgrzanym piekarniku, aż skóra poluzuje się z miąższu, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
4
Rozgrzej oliwę z oliwek w 5-litrowym garnku na średnim ogniu. Gotuj i mieszaj cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż cebula będzie przezroczysta, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Cienko Pokrojonego Sera W SznurkuFiliżanka Cienko Pokrojonego Sera W Sznurku
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
5
Dodaj bulion warzywny, sos curry i jabłka do garnka; gotować na wolnym ogniu, często mieszając. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
Sos CurrySos Curry
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Pokrój dynię w 1-calową kostkę; dodaj do garnka. Ponownie zagotuj mieszaninę, przykryj garnek i gotuj, mieszając raz na 15 minut, aż dynia będzie miękka i łatwo się rozpadnie po wymieszaniu, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Zdejmij garnek z ognia i zmiksuj zupę blenderem zanurzeniowym, aż całkowicie się zmiksuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Wlej krem kokosowy do zupy; kontynuuj mieszanie, aż będzie kremowy. Każdą porcję posyp prażonymi orzeszkami pinii i kilkoma liśćmi kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem KokosowyKrem Kokosowy
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia28
Magazyn