Culingionis con Cirubba
Culingionis con Cirubba może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Za 2,52 USD za porcję ten przepis pokrywa 36% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 29 g białka, 40 g tłuszczu i łącznie 1150 kalorii. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Mieszanka masła, cebuli, dużej ilości pieprzu i garści innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 68% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Wypróbuj Arroz con Pollo, Arroz con Pollo i Arroz con Pollo, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Na patelni o średnicy od 12 do 14 cali rozgrzej oliwę z oliwek, aż zacznie dymić.
Dodaj cebulę i ziemniaki i gotuj, aż zmiękną i lekko rumiane, około 8 do 10 minut.
Dodać ocet i cukier i doprowadzić do wrzenia.
Podgrzej i redukuj, aż będzie prawie sucha, około 15 minut. Pozostawić do ostygnięcia i wymieszać z liśćmi mięty.
Rozwałkuj makaron na najcieńszy placek na wałku do makaronu.
Pokrój ciasto na 3-calowe krążki i umieść 1 łyżkę mieszanki cebuli na środku połowy krążków. Drugą połową przykryj i zsuń boki. Kontynuuj, aż całe wypełnienie zostanie wykorzystane.
Zagotuj 6 litrów wody i dodaj 2 łyżki soli.
Dodaj culingionis i gotuj do miękkości, około 3 do 4 minut. W międzyczasie rozpuść masło na patelni o średnicy od 12 do 14 cali.
Makaron ostrożnie odcedź i włóż na patelnię z masłem.
Dodać liście mięty i połowę sera, wymieszać.
Do dużej miski wsyp oba rodzaje mąki i dobrze wymieszaj. Na środku mąki zrób wgłębienie i dodawaj po trochu wodę, mieszając rękami, aż powstanie ciasto. Możesz potrzebować mniej lub więcej wody, w zależności od wilgotności w Twojej kuchni.
Połóż ciasto na posypanej mąką powierzchni roboczej i ugniataj jak chleb przez 8 do 10 minut, aż będzie gładkie i elastyczne. Przykryj i odstaw na 10 minut w temperaturze pokojowej.