Kremowy Kurczak Cytrynowy
Kremowy kurczak cytrynowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 25g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki, sok z cytryny, piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 206 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kremowy makaron cytrynowy z kurczakiem, Kremowy Cytrynowy Makaron Z Kurczakiem, oraz Kremowy Cytrynowy Makaron Z Kurczakiem.
Instrukcje
Pomiędzy kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/2 cala. W małym płytkim naczyniu wymieszać mąkę z 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; każdą pierś kurczaka zanurzyć w mieszaninie mąki, pokrywając wszystkie strony.
W 10-calowej patelni, podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego na średnim ogniu. Gotować piersi z kurczaka w oleju 6 do 8 minut, obracając raz, lub aż brązowy. W małej misce, wymieszać sos do gotowania i sok z cytryny.
Polej kurczaka sosem. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu 5 do 10 minut lub aż sok z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (co najmniej 165 stopni F).
Posypać natką pietruszki i skórką cytryny.