Kremowy Kurczak Cytrynowy

Kremowy Kurczak Cytrynowy
Kremowy kurczak cytrynowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 25g białka, oraz 3G tłuszczu. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka mąki, sok z cytryny, piersi z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 206 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kremowy makaron cytrynowy z kurczakiem, Kremowy Cytrynowy Makaron Z Kurczakiem, oraz Kremowy Cytrynowy Makaron Z Kurczakiem.

Instrukcje

1
Pomiędzy kawałkami folii lub papieru woskowanego umieść każdą pierś kurczaka gładką stroną w dół; delikatnie Funt płaską stroną młotka do mięsa lub wałka do ciasta, aż do grubości około 1/2 cala. W małym płytkim naczyniu wymieszać mąkę z 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu; każdą pierś kurczaka zanurzyć w mieszaninie mąki, pokrywając wszystkie strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MięsoMięso
SólSól
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
2
W 10-calowej patelni, podgrzać 2 łyżki oleju roślinnego na średnim ogniu. Gotować piersi z kurczaka w oleju 6 do 8 minut, obracając raz, lub aż brązowy. W małej misce, wymieszać sos do gotowania i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KurczakaPierś Z Kurczaka
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Polej kurczaka sosem. Zmniejszyć ogień do średnio-niskie; gotować na wolnym ogniu 5 do 10 minut lub aż sok z kurczaka jest jasne, gdy środek najgrubszej części jest cięte (co najmniej 165 stopni F).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
SokSok
SOSSOS
4
Posypać natką pietruszki i skórką cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
Pietruszka-naćPietruszka-nać
5
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia10
Magazyn