Cukinia-Tini
Cukinia-Tini wymaga ok. 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 555 kalorii, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 2 i kosztuje 2,36 zł za porcję. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka cukinii, cukinia, niefiltrowana sake i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 13%. Spróbuj Shiksa-Tini, Czerwony dywan-tini, oraz Gobble-Tini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Aby woda z cukinii: zetrzyj cukinię na dużych otworach tarki pudełkowej i włóż ją do drobnego Sitka nad miską; posypać szczyptą soli i odstawić na 15 minut. Naciśnij cukinię, aby wydobyć jak najwięcej wody.
Wlej syrop cukiniowy, wodę z cukinii, sake i gin do shakera z lodem. Dobrze wstrząsnąć i przelać do 2 schłodzonych kieliszków do martini. W każdym napoju ułożyć plasterek cukinii i podawać natychmiast.
Umieścić cukier i wodę w małym rondlu i doprowadzić do gotowania na średnim ogniu; mieszać, aż cukier całkowicie się rozpuści. Schłodzić i przenieść do hermetycznego pojemnika. Syrop można przechowywać w lodówce do 1 miesiąca.