Cukinia Linguine Alfredo
Przepis cukinia Linguine Alfredo może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 2 godziny i 45 minut. To danie główne ma 408 kalorii, 15g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.54 za porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek, pieprz, grzyby portobello i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Linguine Alfredo, Herbed Alfredo Sauce over Linguine, oraz Dynia Wegańska Alfredo Linguine.
Instrukcje
Rozdrobnić cukinię z ostrzem rozdrabniania maszynce i wrzucić 1/2 łyżeczki soli w durszlaku.
Niech cukinia spuścić na 2 do 3 godzin, jeśli to możliwe.
Cukinię przełożyć na kilka warstw ręczników papierowych i wycisnąć jak najwięcej płynu.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać czosnek z 1/2 łyżeczka soli i czarnego pieprzu, aż czosnek będzie pachnący, o 1 minutę. Wymieszać grzyby portobello i gotować, aż grzyby uwolnią swój płyn, sok odparował, a grzyby są rumiane, o 15 protokół. Wymieszać rozdrobnione cukinię do grzybów i gotować, mieszając często, aż cukinia są miękkie, ale nie mushy, o 5 protokół.
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia; gotować linguine na wrzenia, aż miękka jeszcze jędrne do ukąszenia, o 11 protokół; odcedzić.
Przekładamy linguine do dużej miski.
Makaron wymieszać z mieszaniną cukinii i grzybów, parmezanem i sosem grzybowym, podrzucając do całkowitego połączenia.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.
![Santa Margherita Chianti Classico Riserva]()
Santa Margherita Chianti Classico Riserva
Autentyczne włoskie Chianti wykonane z winogron uprawianych w sercu toskańskiego regionu Chianti Classico. Znakomity wyraz winogron Sangiovese, ze znaczną kwasowością z niskiego pH gleby w tym regionie.Aromaty tego złożonego czerwonego wina wahają się od wiśni i śliwek do kwiatów mieczyka i ziemistego krzemienia. Taninowe, dębowe smaki są jasne i okrągłe, z suchym, ciepłym, ziemistym wykończeniem.Najlepiej smakuje z bardzo aromatycznymi daniami, takimi jak sosy na bazie pomidorów, ravioli z grzybami, pieczenie wołowiny lub wieprzowiny oraz mięso z dziczyzny od dziczyzny po bażanty. Doskonale nadaje się również do dojrzałych serów.Mieszanka: 85% Sangiovese, 15% Merlot i Cabernet Sauvignon