Przepis cukinia Linguine Alfredo może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 2 godziny i 45 minut. To danie główne ma 408 kalorii, 15g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.54 za porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek, pieprz, grzyby portobello i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć makaron można śledzić to danie główne z Czekoladowy Makaron Deserowy jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Linguine Alfredo, Herbed Alfredo Sauce over Linguine, oraz Dynia Wegańska Alfredo Linguine.
Instrukcje
1
Rozdrobnić cukinię z ostrzem rozdrabniania maszynce i wrzucić 1/2 łyżeczki soli w durszlaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2
Niech cukinia spuścić na 2 do 3 godzin, jeśli to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
3
Cukinię przełożyć na kilka warstw ręczników papierowych i wycisnąć jak najwięcej płynu.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
4
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać czosnek z 1/2 łyżeczka soli i czarnego pieprzu, aż czosnek będzie pachnący, o 1 minutę. Wymieszać grzyby portobello i gotować, aż grzyby uwolnią swój płyn, sok odparował, a grzyby są rumiane, o 15 protokół. Wymieszać rozdrobnione cukinię do grzybów i gotować, mieszając często, aż cukinia są miękkie, ale nie mushy, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Cienkich Plastrów W Pełni Ugotowanej Szynki (ok.
8 łyżek Oliwy Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
5
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia; gotować linguine na wrzenia, aż miękka jeszcze jędrne do ukąszenia, o 11 protokół; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
6
Przekładamy linguine do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Makaron wymieszać z mieszaniną cukinii i grzybów, parmezanem i sosem grzybowym, podrzucając do całkowitego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Sos Alfredo
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Włoski można połączyć z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Santa Margherita Chianti Classico Riserva. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 27 dolarów.