Cukinia i rozmaryn Frittata z parmezanem
Cukinia i rozmaryn Frittata z parmezanem to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 169 kalorii, 13g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz białka jaj, pieprz, czosnek, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Minestrone zupa z kluskami z cukinii z parmezanem-rozmaryn, Frittata di zucchine al forno (pieczona Frittata z cukinią), oraz Rosemary Ratatouille Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do pieczenia.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu; dodać czosnek, gotować przez 1 minutę. Nie pozwól, aby czosnek brązowieje, albo stanie się gorzki.
Dodać cukinię; gotować 5 minut lub do miękkości, ciągle mieszając. Doprawić solą i pieprzem.
W międzyczasie ubijamy jajka, białka i rozmaryn, doprawiamy solą i pieprzem.
Wlać masę jajeczną na cukinię i gotować, tylko do momentu, aż jajka zaczną się ustawiać, o 3 protokół.
Ser posypać równomiernie wierzchem.
Umieść patelnię pod brojlerem na 3 minuty lub aż fritatta lekko się unosi i staje się lekka i osiadła. Jaja nie powinny być cieknące.
Przełożyć na talerz, pokroić w kliny w kształcie ciasta i podawać.