Crostini Z Indyka Żurawinowego
Crostini z indyka żurawinowego to śródziemnomorska hor d ' oeuvre. Ten przepis serwuje 30 i kosztuje 86 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 9g białka, oraz 3G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mandarynki, delikatesowego indyka, octu z czerwonego wina i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 48%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Crostini Żurawina, Żurawina & Prosciutto Crostini, oraz Crostini Z Żurawiną Pomarańczową.
Instrukcje
Umieść żurawinę i mandarynkę w robocie kuchennym; przykryj i przetwarzaj, aż będą grubo posiekane. Odłóż na bok.
W małym rondelku zagotuj ocet i szalotkę. Zmniejsz ogień; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut lub do momentu, gdy mieszanina zostanie zredukowana do 1/3 szklanki, od czasu do czasu mieszając. Dodaj cukier, jalapenos, pieprz i zarezerwowaną mieszankę żurawinową. Gotuj przez 5 minut na średnim ogniu, często mieszając.
Przełóż do małej miski; wstaw do lodówki, aż ostygnie.
Połóż chleb na nie natłuszczonych blachach do pieczenia; lekko spryskaj chleb z obu stron sprayem do gotowania. Broil 3-4 w. od ognia przez 1-2 minuty z każdej strony lub do lekkiego zrumienienia.
Rozłóż każdy plasterek 1-1 / 2 łyżeczkami serka śmietankowego; na wierzch z indykiem i 1 łyżką mieszanki żurawinowej.
Polecane wino: Wino Musujące, Chianti, Verdicchio, Sparkling Rose, Trebbiano
Crostini naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym, Chianti i Verdicchio. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Ruinart Brut rosé (pół butelki) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 56 dolarów za butelkę.
![Ruinart Brut Rose (półbut)]()
Ruinart Brut Rose (półbut)
* Nastąpiła zmiana opakowania tego wina. Przedstawiona etykieta może nie być otrzymaną etykietą.* Wino ma jaskrawo Pomarańczowo-żółty kolor płatków róży z bardzo delikatnym, obfitym i trwałym musem. Nos charakteryzuje się małymi czerwonymi jagodami, głównie porzeczkami. Na podniebieniu wino jest energiczne i dobrze wyważone. Dobre, świeże, owocowe wino z dobrze zintegrowanymi taninami i nutą przyprawy na długim finiszu.Ruinart Rosé jest produkowany z mieszanki 55% Pinot Noir i 45% Chardonnay z najlepszych ostatnich roczników. Wszystkie owoce pochodzą z winnic premiers crus. Do winogron z winnic estate w Sillery i Brimont (ojczyzna rodowa rodziny Ruinart) dołączają starannie wyselekcjonowane winogrona z innych winnic Premier crus Na Côte de Blancs i Montagne de Reims. Winogrona do Ruinart są wybierane kosz po koszu u źródła i używane są tylko najlepsze premierzy crus.