Crostini Sojowo-Miętowe
Przepis sojowo-miętowe Crostini może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 133 kalorie, 6G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jeśli masz por, kliny cytrynowe, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Soja Dosa: Zdrowe Sojowe Siemię Lniane Dosa, Crostini z ciecierzycy i mięty, oraz Figowe, Feta I Miętowe Crostini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć i odrzucić ciemnozielone wierzchołki i końce korzeni z pora. Rozłupać białą łodygę wzdłuż i dobrze spłukać, aby usunąć brud między warstwami. Por drobno posiekać.
W 10 - do 12-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać por, szalotki, czosnek, i soja w 2 łyżki oliwy z oliwek, aż por kuleje, 6 do 8 minut.
Umieścić mieszaninę soi w robocie kuchennym i wirować, aż grubo pured.
Dodać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżkę na raz, wirując, aż mieszanina ma konsystencję do smarowania. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać z posiekaną miętą.
Pokrój bagietkę na lekką przekątną na kawałki o grubości około 1/4 cala; rezerwy końce do innego użycia. Ułóż plastry na stojakach na dwóch blachach do pieczenia (każdy 12 przez 15 W.). Opryskaj plastry bagietki lekko sprayem z oleju do gotowania lub pędzlem lekko z oliwą z oliwek.
Piec w 425 regularnym lub konwekcyjnym piekarniku, aż lekko rumiane, 6 do 9 protokół.
Na każdym kromce tostów rozprowadzić około 1 łyżki ciepłej lub chłodnej mieszanki soi. Ogórek opłukać i cienko pokroić w poprzek.
Każdy tost udekoruj plasterkiem ogórka, świeżym liściem mięty i posypką chili w proszku.
Podawać z limonką lub cytryną do wyciśnięcia na każdym tuż przed jedzeniem.