Crisp Jicama Guacamole
Crisp jicama Guacamole może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 5. Jedna porcja zawiera 81 kalorii, 1G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz skórkę pomarańczową, sól, chili jalapeño i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 59%. Podobne przepisy to Tacos wieprzowe z kukurydzą-Jicama Salsan i Guacamole, Chrupiąca Sałatka Jicama & Rzodkiewka, oraz guacamole, jak zrobić guacamole | meksykańskie guacamole.
Instrukcje
Skórka i pit 1 jędrne-dojrzałe awokado (1/2 lb.). W misce rozgnieść awokado, a następnie wymieszać 1/2 szklanki drobno posiekanej obranej jicamy, 2 łyżki soku z limonki, 2 łyżki mielonej świeżej kolendry, 1 łyżka mielonego świeżego chili jalapeo i 2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej.
Dodać sól do smaku. Jeśli sos do 1 dnia do przodu, przykryć i schłodzić.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.