Creole Brownies
Creole Brownies może być tylko deser szukasz. Na 1,64 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 544 kalorie, 9g białka, oraz 42g tłuszczu każdy. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, stalówki kakaowe, niebieloną mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 196 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Słodkie i słone Brownies: ciemna czekolada Fudge Brownies z Dulce De Leche, Grain Free tahini Brownies (najlepsze brownies jakie kiedykolwiek jadłem!), oraz One Pan Brownies (Potrójnie Czekoladowe Ciasteczka Krówkowe).
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. Lekko posmaruj 9-by-13-by-2-calową patelnię do pieczenia i wyłóż pergaminem, pozwalając końcom papieru powiesić się na dwóch przeciwległych krawędziach patelni.
Aby brownies: ustawić dużą żaroodporną miskę nad rondlem z ledwo gotującej się wody (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody), dodać masło i czekoladę, i często mieszać, aż stopi się i gładka.
Wyjmij miskę z ognia, dodaj cukier, sól i wanilię i mieszaj, aż do całkowitego połączenia.
Dodać jajka po kolei, dobrze wymieszać po każdym dodaniu.
Dodać mąkę i mieszać, aż ciasto będzie gładkie, 2 do 3 protokół. Wymieszać ze stalówkami kakaowymi.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni do pieczenia i piec przez 20 do 22 minut. Po zakończeniu ciastek na krawędziach utworzy się niewielkie pęknięcie.
Wyjąć patelnię z piekarnika i niech brownies ostygnie całkowicie na stojaku z drutu.
Śmietanę, masło, cukier i sól Połącz w dużej żaroodpornej misce, ustaw ją na rondlu z ledwo gotującą się wodą (nie pozwól, aby dno miski dotykało wody) i mieszaj, aż masło się stopi.
Dodać czekoladę i mieszać, aż czekolada się stopi i mieszanina jest całkowicie gładka.
Wyjmij miskę z ognia, dodaj kawę i wanilię i mieszaj, aż będzie gładka. Ganache zagęści się w miarę stygnięcia.
Aby zakończyć brownies: odwrócić brownies na blasze do pieczenia i usunąć pergamin.
Zagęszczony ganache wlać na ciasteczka, równomiernie rozprowadzić szpatułką lub nożem do masła na grubą warstwę na wierzchu.
Niech ciasteczka stoją, aż ganache jest całkowicie ustawiony i posypać fleur de sel w razie potrzeby.
Pokroić w kwadraty. Ciasteczka będą przechowywane w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej przez okres do 1 tygodnia.