Creamy Chayote & Corn Enchiladas
Przepis Creamy Chayote & Corn Enchiladas jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest świetnym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 332 kalorie. Na 1,71 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Kraft Recipes ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz chayotes, krem knudsen, olej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Spróbuj Chayote-Pudding Kukurydziany, Sałatka Z Chayote, Kukurydzy I Pomidorów, oraz Kukurydza, Chayote i zielone Chile Burritos dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Opatrunek ciepła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać chajoty i cebulę; gotować 15 min. lub do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Tymczasem olej ciepła w średniej patelni na średnim ogniu.
Dodaj tortille, 1 na raz; gotować 5 SEK. z każdej strony lub tylko do zmięknie. Odstawić.
Połącz sos enchilada, kukurydza, śmietana, 1/4 szklanki sera i kolendry.
Wlać do połowy 2-qt. zapiekanka rozpylona sprayem do gotowania; przykryć warstwami po połowie każdej z tortilli, mieszanki chayote i chiles. Powtórz warstwy.
Posypać pozostałym serem; piec 5 min. albo aż się stopi.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Francis Ford Coppolan Oregon Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 21 dolarów za butelkę.
Francis Ford Coppola Oregon Pinot Noir
Uprawiana w apelacji, która doświadcza chłodnych lat i łagodnych zim, ta Pinot Noir oferuje ekscytujący kontrast z kalifornijską butelką Coppoli, wyrażając delikatniejszą strukturę tanin i wyższą kwasowość, która czyni ją elegancką i proporcjonalną. To wino odzwierciedla istotę apelacji i smaki, które czynią Oregon Pinot Noir tak pożądanym.Lekkie i stylowe podniebienie prezentuje świeżo zebranąjakość, żywą kwasowość i dobrze zbalansowaną dębową słodycz.Ten rocznik jest owocem z satynową elastyczną teksturą i dojrzałymi taninami. Dzięki starannemu doborowi beczek notatki z grillowanych migdałów i pieczywa tostowego są pięknie wkomponowane w matrycę smakową.