Cream-Bo (ciasteczko z kremem w czekoladzie)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur Hor d ' oeuvre, więc dać Cream-Bo (chocolate-covered Cream-topped Cookie) spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.01 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka cukru, czekolady kakaowej, białka jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Lody W Niedziele: Lody Z Ciasteczkami Czekoladowymi, Czekoladowe Jajka W Śmietanie, oraz Ciasto Truskawkowe Pokryte Czekoladą dla podobnych receptur.
Instrukcje
W przypadku ciasteczek: Rozgrzej piekarnik do 177°.
Połączyć krakersy graham, masło i pekan w robocie kuchennym. Pulsuj, aż składniki będą dobrze połączone, a konsystencja będzie jak ziarnisty piasek.
Wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia i uformować 2-calowe dyski bezpośrednio na blasze. Zwykle łapię foremkę do ciastek i pakuję do środka trochę mieszanki krakersów Grahama, a następnie ją Poklepuję. Dzięki temu moje ciasteczka mają ładny jednolity kształt, ale jeśli nie masz niczego pod ręką, nie ma ścisłych zasad zabraniających robienia ich odręcznie.
Piec w piekarniku, aż ciasteczka są chrupiące, o 20 protokół.
Umieść je na stojaku i całkowicie ostudź przed manipulacją. Rezerwy blachy do pieczenia i pergaminu do wykorzystania do montażu cream-bo.
Umieścić cukier, wodę i sok z cytryny w małym rondlu i całkowicie rozpuścić na małym ogniu. Gotuj na wolnym ogniu, aż termometr ze słodyczami wskaże 113°; alternatywnie, aby sprawdzić, czy cukier jest gotowy, w starym stylu, po prostu zgarnij maleńką ilość syropu na łyżkę i wrzuć go do lodowej kąpieli. Jeśli syrop się zagęści, jest gotowy.
Podczas gdy cukier jest ogrzewanie, ubij białka z mikserem elektrycznym, aż spieniony.
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego i utrzymuj ubijanie na średniej prędkości. Gdy syrop jest już gotowy, ostrożnie i powoli wlewaj syrop do miski z białkami podczas pracy miksera. Utrzymuj ubijanie białek, aż miska do mieszania będzie ostygła w dotyku, a mieszanina będzie sztywna i błyszcząca, od 5 do 7 minut.
Zeskrobać krem do worka z ciastem wyposażonego w okrągłą końcówkę o średnicy 1/2 cala.
Umieść ciasteczka z powrotem na blasze wyłożonej pergaminem. Ostrożnie nałóż 3-calowy kopiec kremowego nadzienia na każde ciastko, pokrywając całą powierzchnię i kończąc go szczytem na górze.
Umieść prawie gotowy krem-bo w zamrażarce na noc lub przez co najmniej 5 godzin.
Kiedy cream-bo skończy wisieć w zamrażarce, możesz zacząć od ganache. Przynieś średni garnek wody na wolnym ogniu.
Połączyć czekoladę i olej w dużej misce, a następnie umieścić go na gotującej się wodzie. Roztopić czekoladę i od czasu do czasu mieszać gumową szpatułką, aż do całkowitego połączenia.
Następny krok jest trochę niechlujny, ponieważ wymaga pokrycia każdego ciastka w całości czekoladą. Pyszne, ale niechlujne. Najprostszym sposobem jest umieszczenie stojaka na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem, a następnie umieścić krem-bo prawo na górze tego stojaka. Kiedy wlej ganache na cream-bo, ganache będzie kapać obok regału chłodzącego i na pergaminie. Ganache powinien twardnieć prawie w kontakcie z mrożoną śmietaną-bo, tworząc ładną czekoladową skorupkę. Użyj szpatułki, aby podnieść ciasteczka z regału chłodzącego i na talerz do serwowania. Zgniataj pergamin, aby ułatwić czyszczenie, dzięki czemu możesz mieć więcej czasu, aby cieszyć się tymi lepkimi smakołykami.