Cream & raspberry ripple Arctic roll
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do repertuaru, krem Skrzepnięty & malinowa ripple Arctic roll może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis sprawia, że 15 porcji z 293 kalorie, 5G białka, oraz 13g tłuszczu każdy. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food ma 94 fanów. Jeśli masz nasiona z wanilii, dżem malinowy, mąkę samozbierającą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 57 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Babeczki waniliowe z kremem i dżemem malinowym, Lody malinowe ripple, oraz Lody malinowo-czekoladowe (bez ubijania).
Instrukcje
Schłodzić miskę swojego urządzenia do lodów, jeśli go używasz. W dużej misce ubij jajka (zauważ, że ten przepis zawiera surowe jajka) i cukier, aż będą blade i puszyste.
Dodaj skrzepłą śmietanę, mleko i nasiona wanilii i ponownie ubijaj, aż będzie gładka.
Wlać do maszyny do lodów i ubijać do zamrożenia. Alternatywnie, można wrzucić mieszaninę do wanny i zamrozić na 2 godziny, a następnie przenieść do robota kuchennego i blitz, aby usunąć wszelkie kryształki lodu.
Linia a puszka bochenkowa 900g (dł. ok. 20cm) z folią spożywczą. Na tym etapie, podczas gdy twoje lody są dość giętkie, zmiażdż maliny z 2 łyżkami dżemu (pozostawiając kilka grubych kawałków), a następnie przetrzyj lody.
Przełożyć do bochenka i ponownie zamrozić do stałej około 6 godzin lub przez noc.
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Wysmaruj i wyłóż pergaminem do pieczenia blachę Swiss roll o wymiarach 25 x 35 cm.
Umieścić jajka i cukier w dużej misce i ubijać, aż blady i puszysty to zajmie około 5 minut. Przesiać mąkę i złożyć razem, aż nie będzie widocznych grudek mąki. Ostrożnie wlać do puszki i wygładzić na wierzchu.
Piec przez 10-12 minut, aż będzie sprężysty w dotyku.
Podczas gdy gąbka jest gotowania, położyć arkusz pieczenia pergamin, większy niż cyny, na powierzchni i posypać cukrem. Gdy gąbka jest gotowana, odwróć ją na słodki pergamin, luźno zwiń ją z jednego z krótszych końców i przekręć pergamin, aby zabezpieczyć. Pozostawić do ostygnięcia.
Wyjmij lody z zamrażarki i pozostaw do zmiękczenia na 10 minut.
Przenieś lody na duży arkusz pergaminu do pieczenia, zwiń pergamin wokół lodów jak krakers, a następnie zwiń i wyciśnij lody rękami, aby uformować je w cylinder o długości około 25 cm.
Rozwiń i rozwiń gąbkę, a następnie rozprowadź wewnętrzną powierzchnię pozostałym dżemem.
Rozpakowane lody umieść na środku i owinąć gąbką, aby uformować Arctic roll.
Zwinąć całość z powrotem w pergaminie do pieczenia, skręcić końce szczelnie, aby zabezpieczyć, a następnie ponownie zamrozić na kolejne 2 godziny. Przed podaniem rozpakuj roladę Arktyczną i odetnij oba końce ząbkowanym nożem, aby wyglądała schludnie. (Twoja szansa, aby uzyskać podstępny smak!)Może być przechowywany w zamrażarce do 1 tygodnia.