Crab Chawan Mushi

Crab Chawan Mushi
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Crab Chawan Mushi może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 117 kalorii, 14g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, sherry, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Spróbuj Poważnie Azji: Chawan Mushi, Chawan Mushi z krewetkami i groszkiem wiosennym, oraz Małże Manila (asari-mushi) w rosole z trawy cytrynowej-dashi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce ubij jajka, aby wymieszać z sherry, sosem sojowym, cukrem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
2
Ubij dashi, a następnie wymieszaj z krabem, zieloną cebulą i imbirem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
DashiDashi
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Wlać mieszaninę jaj równo do 4 kubków budyniu lub ramekins (8-oz. rozmiar). Kubki szczelnie przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
4
Wlać 1 cal wody do miski 5-do 6-quart (około 10 cali. szeroki i 4 w. Głębokie); ustawić stojak w patelni nad wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i ustawić kubki kremu nieco od siebie na stojaku. Przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu, aż krem ledwo potrząśnie w środku, gdy kubki są delikatnie wstrząśnięte (podnieś folię, aby sprawdzić), od 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Jak gotować kraba
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
6
Przechowywać żywe kraby luźno przykryte w lodówce do 12 godzin. Chwyć kraby ostrożnie od tyłu, między nogami, i umieścić w patelni, aby upewnić się, że pasują, z 3 do 4 cali prześwitu poniżej obręczy patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Usuń kraby i napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby pokryć kraby o 2 do 3 cali. Przykryć patelnię i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Po kolei, chwyć kraby, jak opisano powyżej i zanurz je głową we wrzącej wodzie; jeśli masz za dużo wody, wyrzuć nadmiar wody i wyrzuć. Zakryj patelnię i zacznij wyczucie czasu. Gdy woda wznawia wrzenia, zmniejszyć ogień do gotować. Gotować 1 1/2 - do 2 1/2-Funt kraby 15 minut, 3-Funt kraby około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
9
Odcedzić kraby; aby móc szybko poradzić sobie, spłucz krótko zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
10
Jak czyścić, pękać i łuszczyć kraba
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
11
Zdjąć i wyrzucić trójkątną klapkę od strony brzucha.
12
Obróć stronę brzucha kraba w dół; pociągnij od tyłu, podnieś tylną skorupę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
13
Spuścić i wyrzucić płyn z muszli. W razie potrzeby, miarka miękkie, złote masło krabowe i biały tłuszcz krabowy z muszli do małej miseczki do jedzenia przez łyżkę z krabem lub wymieszać w sosie zanurzeniowym. Jeśli używasz tylnej powłoki do dekoracji, odłam kostną część (usta) z przedniego końca powłoki i wyrzuć. Dobrze spłukać skorupę i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
KrabKrab
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
14
Na części ciała zdjąć i wyrzucić czerwonawą membranę, która pokrywa środek (jeśli nie zeszła z tyłu) i wszelkie luźne kawałki. Wyjmij Pozostałe złote masło i dodaj do miski. Ściągnąć i wyrzucić długie, gąbczaste skrzela z boków ciała. Dobrze spłucz ciało zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
15
Skręć nogi i pazury od ciała. Za pomocą dziadka do orzechów lub młotka do drewna złamać skorupę każdej części nogi i pazura. Nożem pokrój ciało na ćwiartki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
16
Rozbij nogi i pazury; używając palców, małego widelca, kilofa lub czubka nogi kraba, usuń mięso. Wyciągnij sekcje ciała od siebie i wykop kieszenie mięsa. Odrzuć pociski. Jeden ugotowany, oczyszczony 1 3/4 - do 2-funtowy Krab (z tylną skorupą) daje 7 1/2 do 8 uncji (1 1/3 do 1 1/2 szklanki) mięsa; cięższe kraby nie zawsze mają więcej mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
KrabKrab
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala

Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling

Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Win Chardonnay
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn