Crab Chawan Mushi
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Crab Chawan Mushi może być świetny przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 117 kalorii, 14g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać sól, sherry, sos sojowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać wytrawne sherry, można przejść do tego dania głównego z Budyń Chlebowo-masłowy jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Spróbuj Poważnie Azji: Chawan Mushi, Chawan Mushi z krewetkami i groszkiem wiosennym, oraz Małże Manila (asari-mushi) w rosole z trawy cytrynowej-dashi dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce ubij jajka, aby wymieszać z sherry, sosem sojowym, cukrem i solą.
Ubij dashi, a następnie wymieszaj z krabem, zieloną cebulą i imbirem.
Wlać mieszaninę jaj równo do 4 kubków budyniu lub ramekins (8-oz. rozmiar). Kubki szczelnie przykryć folią.
Wlać 1 cal wody do miski 5-do 6-quart (około 10 cali. szeroki i 4 w. Głębokie); ustawić stojak w patelni nad wodą. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu; zmniejszyć ogień na wolnym ogniu i ustawić kubki kremu nieco od siebie na stojaku. Przykryj patelnię i gotuj na wolnym ogniu, aż krem ledwo potrząśnie w środku, gdy kubki są delikatnie wstrząśnięte (podnieś folię, aby sprawdzić), od 8 do 10 minut.
Przechowywać żywe kraby luźno przykryte w lodówce do 12 godzin. Chwyć kraby ostrożnie od tyłu, między nogami, i umieścić w patelni, aby upewnić się, że pasują, z 3 do 4 cali prześwitu poniżej obręczy patelni.
Usuń kraby i napełnij patelnię wystarczającą ilością wody, aby pokryć kraby o 2 do 3 cali. Przykryć patelnię i doprowadzić wodę do wrzenia na dużym ogniu.
Po kolei, chwyć kraby, jak opisano powyżej i zanurz je głową we wrzącej wodzie; jeśli masz za dużo wody, wyrzuć nadmiar wody i wyrzuć. Zakryj patelnię i zacznij wyczucie czasu. Gdy woda wznawia wrzenia, zmniejszyć ogień do gotować. Gotować 1 1/2 - do 2 1/2-Funt kraby 15 minut, 3-Funt kraby około 20 minut.
Odcedzić kraby; aby móc szybko poradzić sobie, spłucz krótko zimną wodą.
Jak czyścić, pękać i łuszczyć kraba
Zdjąć i wyrzucić trójkątną klapkę od strony brzucha.
Obróć stronę brzucha kraba w dół; pociągnij od tyłu, podnieś tylną skorupę.
Spuścić i wyrzucić płyn z muszli. W razie potrzeby, miarka miękkie, złote masło krabowe i biały tłuszcz krabowy z muszli do małej miseczki do jedzenia przez łyżkę z krabem lub wymieszać w sosie zanurzeniowym. Jeśli używasz tylnej powłoki do dekoracji, odłam kostną część (usta) z przedniego końca powłoki i wyrzuć. Dobrze spłukać skorupę i osuszyć.
Na części ciała zdjąć i wyrzucić czerwonawą membranę, która pokrywa środek (jeśli nie zeszła z tyłu) i wszelkie luźne kawałki. Wyjmij Pozostałe złote masło i dodaj do miski. Ściągnąć i wyrzucić długie, gąbczaste skrzela z boków ciała. Dobrze spłucz ciało zimną wodą.
Skręć nogi i pazury od ciała. Za pomocą dziadka do orzechów lub młotka do drewna złamać skorupę każdej części nogi i pazura. Nożem pokrój ciało na ćwiartki.
Rozbij nogi i pazury; używając palców, małego widelca, kilofa lub czubka nogi kraba, usuń mięso. Wyciągnij sekcje ciała od siebie i wykop kieszenie mięsa. Odrzuć pociski. Jeden ugotowany, oczyszczony 1 3/4 - do 2-funtowy Krab (z tylną skorupą) daje 7 1/2 do 8 uncji (1 1/3 do 1 1/2 szklanki) mięsa; cięższe kraby nie zawsze mają więcej mięsa.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla skorupiaków. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Z perspektywy czasu wina Chardonnay z 4.5 z 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.