Corn Creme Brulee

Corn Creme Brulee
Przepis Corn Creme Brulee jest gotowy w mniej więcej 1 godzinę i 7 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 562 kalorie, 6G białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka mleka, cukru granulowanego, żółtek jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Słodka Kukurydza Creme Brulee, oraz Homar Corn Creme Brulee.

Instrukcje

1
Usuń łuskę z kłosów kukurydzy i odetnij ziarna. W nonstick saute pan roztopić masło i saute ziarna kukurydzy, aż gotować i mieć kilka brązowych plamek na nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Kukurydza Na KolbieKukurydza Na Kolbie
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
W średnim rondlu podgrzej śmietanę, mleko i połowę
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
3
Smażone ziarna kukurydzy na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż dojdzie do wrzenia. Natychmiast wyłączyć ogień i odstawić do zaparzenia co najmniej 15 minut. Przecedzić mieszaninę blenderem ręcznym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
4
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
5
W dużej misce ubić żółtka z granulowanym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses1/2 Szklanki Czekoladek Hershey's Kisses
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Ubijając stale, stopniowo wlać gorącą mieszaninę śmietany. Odcedzić mieszaninę do dzbana.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Posypać Pozostałe ziarna kukurydzy do 8 (6 do 8 uncji) żaroodporne ramekiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna KukurydzyZiarna Kukurydzy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
8
Wlać śmietanę / mieszankę kukurydzianą do misek i ułożyć w gorącej kąpieli wodnej.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Piec w temperaturze 300 stopni F, w środku piekarnika, aż prawie ustawione, ale nadal nieco miękkie w środku, 30 do 40 minut. Krem powinien "shimmy" trochę, gdy potrząsasz patelnią; będzie bardziej jędrne, gdy ostygnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego6 łyżek Irlandzkiego Likieru śmietankowego
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
10
Wyjąć z łaźni wodnej i ostudzić 15 minut. Szczelnie przykryj każdą miskę plastikową folią, upewniając się, że plastik nie dotyka powierzchni kremu. Przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny. (Lub przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania, do 24 godzin.)
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Rozgrzej brojlery do bardzo gorącego (lub odpal palnik kuchenny). Odkryj schłodzone kremy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
12
Wlać tyle cukru, ile będzie pasowało na wierzch jednego z kremów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
13
Nadmiar cukru przelać na następny krem. Powtarzaj, aż wszystkie kremy zostaną pokryte. Pozostały cukier należy wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 3/4 łyżki Mąki Pszennej3 3/4 łyżki Mąki Pszennej
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
14
Umieść Miski na blasze do pieczenia lub na patelni i dusić, aż cukier stopi się i dobrze rumiane, 1 do 2 protokół. Albo brązowym palnikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Blow TorchBlow Torch
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
15
Ostudzić 1 minutę przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 7 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn