Coq au Vin trwa około 13 godzin od początku do końca. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 7,48 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1297 kalorii, 71 g białka i 77 g tłuszczu. Mieszanka masła, czerwonego wina, selera i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. To drogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis zachwycił 92 osoby. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 73%, to danie jest solidne. Wypróbuj Coq Au Vin, Coq au Vin i Coq au Vin, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Odetnij korzeń każdej cebuli perłowej i za pomocą noża wykonaj w jej miejscu znak „x”. Zagotuj 2–3 szklanki wody i wrzuć cebulę na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Perłowa
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
3
Wyjmij cebulę z garnka, poczekaj, aż ostygnie, a następnie obierz. Powinieneś być w stanie usunąć cebulę bezpośrednio ze skórki. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Posyp kurczaka ze wszystkich stron solą koszerną i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Umieść kawałki kurczaka, po kilka na raz, w dużej (1 lub 2 galony) zamykanej plastikowej torbie wraz z mąką. Wstrząśnij, aby pokryć wszystkie kawałki kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki Cannelloni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Gruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
6
Wyjmij kurczaka z torby na metalowy stojak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Dodaj 2 łyżki wody do dużej, 12-calowej patelni do smażenia na średnim ogniu wraz z soloną wieprzowiną. Przykryj i gotuj, aż woda zniknie, a następnie kontynuuj gotowanie, aż kostki solonej wieprzowiny staną się złotobrązowe i chrupiące, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Solona
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
8
Zdejmij soloną wieprzowinę z patelni i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina Solona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
9
Na tej samej patelni, używając pozostałego tłuszczu, dodaj cebulę perłową, posyp solą i pieprzem i smaż, aż lekko się zarumieni, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Cebula Perłowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
10
Zdejmij cebulę z patelni i odłóż na bok. Następnie smaż kawałki kurczaka z każdej strony na złoty kolor, w razie potrzeby pracując partiami, aby nie przepełnić patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki Cannelloni
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
11
Przenieś kurczaka do emaliowanego żeliwnego piekarnika holenderskiego o pojemności od 7 do 8 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
12
Dodaj grzyby do tej samej 12-calowej patelni, dodając w razie potrzeby 1 łyżkę masła i smaż, aż oddadzą płyn, około 5 minut. Przechowuj cebulę, grzyby i wieprzowinę w hermetycznym pojemniku w lodówce, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
13
Odlej pozostały tłuszcz i zglaśnij patelnię około 1 szklanką wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
14
Wlać do holenderskiego piekarnika razem z bulionem z kurczaka, koncentratem pomidorowym, pokrojoną w ćwiartki cebulą, marchewką, selerem, czosnkiem, tymiankiem i liściem laurowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
15
Dodaj całą resztę wina. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
16
Następnego dnia rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
17
Włóż kurczaka do piekarnika i piecz przez 2 do 2 1/2 godziny lub do momentu, aż kurczak będzie miękki. Utrzymuj bardzo delikatny ogień i mieszaj od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)
18
Gdy kurczak będzie gotowy, przełóż go do żaroodpornego pojemnika, przykryj i włóż do piekarnika, aby się ogrzał. Sos odcedź na durszlaku i usuń marchewkę, cebulę, seler, tymianek, czosnek i liść laurowy. Sos przelać z powrotem do garnka, postawić na średnim ogniu i zredukować o 1/2
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Posiekana Cebula (2 Cebule)
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
19
W zależności od tego, ile płynu faktycznie zacząłeś, powinno to zająć od 20 do 45 minut.
20
Gdy sos zgęstnieje, dodaj cebulę perłową, grzyby i wieprzowinę i gotuj przez kolejne 15 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje. Posmakuj i w razie potrzeby dopraw, zdejmij z ognia, dodaj kurczaka i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Perłowa
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
21
W razie potrzeby podawaj z makaronem jajecznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
22
Uwaga kucharza: Jeśli pod koniec redukcji sos nie będzie wystarczająco gęsty, można dodać mieszaninę równych części masła i wymieszanej razem mąki. Zacznij od 1 łyżki każdego z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
23
Ubijaj to w sosie przez 4 do 5 minut i powtórz, jeśli to konieczne.
Czerwony burgund, Pinot Noir i Beaujolais to świetny wybór dla Coq Au Vin. Najbardziej tradycyjny jest czerwony burgund, ale Beaujolais rośnie w pobliżu i jest zwykle tańszy. Naprawdę wystarczy każda wytrawna francuska czerwień! Wino ONEHOPE Reserve Pinot Noir z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.