Coq au vin

Coq au vin
Coq au Vin trwa około 13 godzin od początku do końca. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 7,48 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1297 kalorii, 71 g białka i 77 g tłuszczu. Mieszanka masła, czerwonego wina, selera i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. To drogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis zachwycił 92 osoby. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 73%, to danie jest solidne. Wypróbuj Coq Au Vin, Coq au Vin i Coq au Vin, aby uzyskać podobne przepisy.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Odetnij korzeń każdej cebuli perłowej i za pomocą noża wykonaj w jej miejscu znak „x”. Zagotuj 2–3 szklanki wody i wrzuć cebulę na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Wyjmij cebulę z garnka, poczekaj, aż ostygnie, a następnie obierz. Powinieneś być w stanie usunąć cebulę bezpośrednio ze skórki. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Posyp kurczaka ze wszystkich stron solą koszerną i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Rude Ziemniaki, Około 6 Uncji KażdyRude Ziemniaki, Około 6 Uncji Każdy
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
5
Umieść kawałki kurczaka, po kilka na raz, w dużej (1 lub 2 galony) zamykanej plastikowej torbie wraz z mąką. Wstrząśnij, aby pokryć wszystkie kawałki kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
6
Wyjmij kurczaka z torby na metalowy stojak.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
7
Dodaj 2 łyżki wody do dużej, 12-calowej patelni do smażenia na średnim ogniu wraz z soloną wieprzowiną. Przykryj i gotuj, aż woda zniknie, a następnie kontynuuj gotowanie, aż kostki solonej wieprzowiny staną się złotobrązowe i chrupiące, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
8
Zdejmij soloną wieprzowinę z patelni i odłóż na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wieprzowina SolonaWieprzowina Solona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Na tej samej patelni, używając pozostałego tłuszczu, dodaj cebulę perłową, posyp solą i pieprzem i smaż, aż lekko się zarumieni, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cebula PerłowaCebula Perłowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Zdejmij cebulę z patelni i odłóż na bok. Następnie smaż kawałki kurczaka z każdej strony na złoty kolor, w razie potrzeby pracując partiami, aby nie przepełnić patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Przenieś kurczaka do emaliowanego żeliwnego piekarnika holenderskiego o pojemności od 7 do 8 litrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
12
Dodaj grzyby do tej samej 12-calowej patelni, dodając w razie potrzeby 1 łyżkę masła i smaż, aż oddadzą płyn, około 5 minut. Przechowuj cebulę, grzyby i wieprzowinę w hermetycznym pojemniku w lodówce, aż będą gotowe do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Odlej pozostały tłuszcz i zglaśnij patelnię około 1 szklanką wina.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
14
Wlać do holenderskiego piekarnika razem z bulionem z kurczaka, koncentratem pomidorowym, pokrojoną w ćwiartki cebulą, marchewką, selerem, czosnkiem, tymiankiem i liściem laurowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
(wątroba I Szyja Usunięte)(wątroba I Szyja Usunięte)
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu2 Limonki, Skórka Z 1, Sok Z Obu
15
Dodaj całą resztę wina. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
16
Następnego dnia rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
17
Włóż kurczaka do piekarnika i piecz przez 2 do 2 1/2 godziny lub do momentu, aż kurczak będzie miękki. Utrzymuj bardzo delikatny ogień i mieszaj od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
18
Gdy kurczak będzie gotowy, przełóż go do żaroodpornego pojemnika, przykryj i włóż do piekarnika, aby się ogrzał. Sos odcedź na durszlaku i usuń marchewkę, cebulę, seler, tymianek, czosnek i liść laurowy. Sos przelać z powrotem do garnka, postawić na średnim ogniu i zredukować o 1/2
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
19
W zależności od tego, ile płynu faktycznie zacząłeś, powinno to zająć od 20 do 45 minut.
20
Gdy sos zgęstnieje, dodaj cebulę perłową, grzyby i wieprzowinę i gotuj przez kolejne 15 minut lub do momentu, aż się rozgrzeje. Posmakuj i w razie potrzeby dopraw, zdejmij z ognia, dodaj kurczaka i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula PerłowaCebula Perłowa
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
21
W razie potrzeby podawaj z makaronem jajecznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
22
Uwaga kucharza: Jeśli pod koniec redukcji sos nie będzie wystarczająco gęsty, można dodać mieszaninę równych części masła i wymieszanej razem mąki. Zacznij od 1 łyżki każdego z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych8 Filiżanek Miniaturowych Pianek, Podzielonych
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
23
Ubijaj to w sosie przez 4 do 5 minut i powtórz, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty

Polecane wino: Czerwony Burgund, Pinot Noir, Beaujolais

Czerwony burgund, Pinot Noir i Beaujolais to świetny wybór dla Coq Au Vin. Najbardziej tradycyjny jest czerwony burgund, ale Beaujolais rośnie w pobliżu i jest zwykle tańszy. Naprawdę wystarczy każda wytrawna francuska czerwień! Wino ONEHOPE Reserve Pinot Noir z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Wino rezerwowe ONEHOPE Pinot Noir
Dojrzała czarna wiśnia | Cola | Bogaty | Wanilia
TrudnośćEkspert
Gotowe W13 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn