Colcannon
Colcannon jest Wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 856 kalorii, 13g białka, oraz 46 g tłuszczu każdy. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś kapustę, zalej olejem do gotowania, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 29 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Colcannon, Colcannon, oraz Colcannon dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku przykryj ziemniaki zimną osoloną wodą. Doprowadzić do dusić na średnim ogniu i gotować do miękkości, 15 do 20 protokół.
Podczas gotowania ziemniaków, dodać boczek w 9 do 12-calowej patelni żaroodpornej. (Bez plastikowych uchwytów!)
Dodać niewielką kroplę oleju, jeśli boczek jest chudy. Gotować na średnim lub średnim ogniu, aż lekko rumiane z chrupiącymi krawędziami, 10 minut lub mniej. Odstawić.
Wytrzyj patelnię papierowym ręcznikiem. Nie trzeba być zbyt dokładnym.
Dodać 1/2 kija masła i roztopić na średnim lub średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, aż półprzezroczyste, 10 lub tak protokół.
Kapustę dodać do cebuli, dokładnie wymieszać z cebulą i przykryć. Gotować, aż kapusta będzie miękka, o 20 protokół. Wymieszać od czasu do czasu, obniżając ogień, jeśli cebula są brązowieje zbyt dużo. (Trochę brązowienia jest ok, ale dobrze zrobiona cebula przytłoczy ziemniaki.)
Odcedzić ziemniaki i zwrócić je do garnka. Suszyć, potrząsając garnkiem, na dużym ogniu przez około dziesięć sekund. Wyłącz ogrzewanie.
Dodać 2 łyżki masła i pół na pół, i zacieru-ręcznie-według własnych upodobań. Sam wolę kilka grudek-pamiętaj, że to danie wiejskie. I sól i pieprz do smaku, a następnie dodać jeszcze więcej pieprzu!
Do ziemniaków wrzucić mieszankę kapusta-cebula i dokładnie wymieszać. Powrót boczek na patelnię, rozprowadzając mniej więcej równomiernie. Na wierzchu łyżkę ziemniaków, rozłożyć na boczek. Nie wygładzaj za bardzo.
Na wierzch posmaruj pozostałym masłem (może nie potrzebujesz wszystkiego). Uruchom pod brojlerem, aż góra jest ładnie rumiane.
Ostudzić trochę przed podaniem.