Cocada (Kora Kokosowa)

Cocada (Kora Kokosowa)
Cocada (Kora kokosowa) jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 630 kalorii, 6G białka, oraz 42g tłuszczu. 972 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka mleka kokosowego, żółtka jaj, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Brazylijskie batony Kokosowe (cocada de Leite Condensado), Cocada de Forno de Batata Doce (krem kokosowo-słodko-ziemniaczany) i muzyka Gilberto Gila, oraz Kora Wielkanocna: Na Dwa Sposoby (Kora Jajka Kremowego I Kora Jelly Bean).

Instrukcje

1
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Lekko Spryskaj patelnię tortową o wymiarach 8 na 8 cali za pomocą sprayu do pieczenia. Patelnia z pergaminem lub folią o dużej wytrzymałości wzdłuż Z jednym arkuszem, a następnie w poprzek z drugim arkuszem, aby utworzyć zawiesinę; spryskaj ponownie-obficie-sprayem do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego1 Kostka Plus 1 łyżka Masła, Miękkiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1 łyżka Naturalnego Smalcu1 łyżka Naturalnego Smalcu
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
W średniej misce, ubij razem żółtka, mleko kokosowe, wanilia, i sól; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wymieszaj cukier i wodę razem w rondlu o średnim dnie na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować syrop, aż zarejestruje 238-240°F na termometrze cukierków, 5 do 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Wymieszać z kokosem, następnie wymieszać z miksturą żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
5
Gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest gęsta i budyniu jak i po prostu pokrywa strzępy kokosowe, 12 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
6
Zeskrobać mieszaninę kokosową na przygotowaną patelnię do pieczenia i piec, aż krawędzie będą wyglądać na chrupiące i ciemno złote, 35 do 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Przenieść do regału chłodzącego i ostudzić całkowicie w naczyniu do pieczenia, około 1 do 2 godzin. Wyciągnij kokadę, Usuń i wyrzuć pergamin i pokrój na kwadraty za pomocą lekko naoliwionego ostrego noża.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Serw.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn