Cocada (Kora Kokosowa)
Cocada (Kora kokosowa) jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 630 kalorii, 6G białka, oraz 42g tłuszczu. 972 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka mleka kokosowego, żółtka jaj, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Brazylijskie batony Kokosowe (cocada de Leite Condensado), Cocada de Forno de Batata Doce (krem kokosowo-słodko-ziemniaczany) i muzyka Gilberto Gila, oraz Kora Wielkanocna: Na Dwa Sposoby (Kora Jajka Kremowego I Kora Jelly Bean).
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. Lekko Spryskaj patelnię tortową o wymiarach 8 na 8 cali za pomocą sprayu do pieczenia. Patelnia z pergaminem lub folią o dużej wytrzymałości wzdłuż Z jednym arkuszem, a następnie w poprzek z drugim arkuszem, aby utworzyć zawiesinę; spryskaj ponownie-obficie-sprayem do pieczenia.
W średniej misce, ubij razem żółtka, mleko kokosowe, wanilia, i sól; odstawić.
Wymieszaj cukier i wodę razem w rondlu o średnim dnie na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ciepło do średniej-wysokiej i gotować syrop, aż zarejestruje 238-240°F na termometrze cukierków, 5 do 7 minut.
Wymieszać z kokosem, następnie wymieszać z miksturą żółtka.
Gotować na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina jest gęsta i budyniu jak i po prostu pokrywa strzępy kokosowe, 12 do 15 protokół.
Zeskrobać mieszaninę kokosową na przygotowaną patelnię do pieczenia i piec, aż krawędzie będą wyglądać na chrupiące i ciemno złote, 35 do 45 minut.
Przenieść do regału chłodzącego i ostudzić całkowicie w naczyniu do pieczenia, około 1 do 2 godzin. Wyciągnij kokadę, Usuń i wyrzuć pergamin i pokrój na kwadraty za pomocą lekko naoliwionego ostrego noża.