Classico Bakłażan Rollatini
Classico bakłażan Rollatini może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 295 kalorii, 22g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Mieszanka częściowo odtłuszczonego sera ricotta, bakłażana, częściowo odtłuszczonego sera mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 58 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 73%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Bakłażan Rollatini, Bakłażan Rollatini, oraz Bakłażan Rollatini dla podobnych receptur.
Instrukcje
Trim Topy i DNA z bakłażana.
Pokrój każdy na 6 podłużnych plastrów, o grubości około 1/2 cala.
Rozłóż plastry na 2 duże arkusze ciastek wyłożone papierowymi ręcznikami.
Posypać plastry 1/4 łyżeczki soli, następnie obrócić plastry i posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli.
Odstawić 15 minut, przerzucając plastry do połowy.
Grill lub patelnia do grillowania na średnim ogniu. Szybko opłukać plastry bakłażana pod bieżącą wodą; osuszyć. Spryskaj obie strony nieprzywierającym sprayem do gotowania. Plastry grilla aż zmiękną i ładnie zaznaczone, około 4 minut na stronę. Zwróć plasterki (nie nakładają się) na duże arkusze ciastek (bez ręczników papierowych).
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F i płaszcz 13x9x2-calowe naczynie do pieczenia z nonstick gotowania sprayu. W małej misce, wymieszać razem 3/4 szklanki mozzarelli, ricotta, żółtko, włoskie przyprawy i pieprz. Mieszaj, aż dobrze się połączą.
Podziel kawałki czerwonej papryki równomiernie między plasterki bakłażana, umieszczając je na szerszym końcu każdego plasterka. Wierzch każdej papryki z czubatą łyżką nadzienia serowego.
1/2 szklanki sosu do makaronu Classico® Four Cheese Na spodzie przygotowanego dania.
Zakasać plastry bakłażana, zaczynając od szerokiego końca i zamykając nadzienie.
Umieścić w naczyniu. Dodać pozostałą 1 szklankę sosu do makaronu Classico® Four Cheese, pozostałe 3/4 szklanki mozzarelli i startego parmezanu.
Piec w temperaturze 350 stopni F przez 25 minut.
Wyjąć do stojaka z drutu i ostudzić co najmniej 10 minut przed podaniem.